A l’estiu, plats amb poca feina!
Aquesta amanida està plena de vitamines i la faràs en un moment quan tornis de
la platja.
La història d’avui:
El sol li crema la pell. Fa estona
que se n’ha adonat però li fa mandra moure’s. Puja una brisa refrescant del mar
i el bamboleig de la barca la bressola a ritme de les onades. Amb els ulls
aclucats li sembla que flota entre núvols. Ell vé pel darrere i li fa un petó
als cabells, en silenci. Tants anys junts i encara nota una petita descàrrega
elèctrica que li recórre el cos... Estàs vermella com una gamba, sent que li
diu ell mentre se’n va.
I la recepta:
Això gairebé no és ni una recepta
perquè no cal cuinar cap dels ingredients! Ei, i si compres el formatge ja
tallat en daus, encara tindràs menys feina.
Necessitaràs per a 4 persones:
1 enciam “meravella” o del tipus què
més t’agradi.
Tomàquets cherry
vermells, grocs i kumato. Posa-n’hi tants
com vulguis, però una mida que està bé és dos de cada color per persona.
2 llaunes petites de tonyina amb oli
1 llauna de blat de moro dolç
1 pot de 100 gr. de formatge blanc
tendre en daus.
Un bon grapat d’olives trencades o
de les que més t’agradin.
Opcional: 1 o 2 cebes tendres
Per a la vinagreta:
Oli verge d'olives arbequines, sal, vinagre de Mòdena.
Per començar:
- Neteja molt bé les fulles d’enciam a raig d’aixeta, posa-les uns minuts a remullar dins d’un recipient amb aigua, escórre-les i després trenca-les amb els dits i les vas col·locant als plats.
- Escórre l’oli de la tonyina, esmicola-la una mica i reparteix-la pels plats.
- Ara hi afegeixes els tomàquets cherry.
- I al damunt de tot hi poses el blat de moro rentat a raig d'aixeta i els daus de formatge.
- Si vols, també hi pots posar ceba tendra tallada fineta.
Per acabar:
- Ho pots amanir directament amb sal, oli i vinagre al teu gust, o bé pots fer una vinagreta com t’explico a l’amanida de raves, canonges i blat de moro.
- I ja està! Una amanida ràpida, fàcil i boníssima.
Truc:
- L'enciam el poses a remullar perquè sigui més cruixent a l'hora de menjar-te'l. Ara, si el compres "de bossa", això t'ho pots estalviar.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada