Cargols de full amb nocilla

Són moníssims i dónen molt poca feina! Sorprendràs als teus convidats com si haguéssis treballat un munt!




La història d'avui:

Atrapada a l’autopista per culpa de la caravana pensa que ha de prendre una decisió. N’està cansada. Massa gris, massa vulgar. Amb ell no hi ha sorpreses, tot és previsible, tot és pla. Va anar bé com a bàlsam per a la ferida oberta, però ara la ferida ja fa temps que està tancada... Un clàxon la fa tornar a la realitat. Posa primera i avança uns quants metres fins que la caravana es torna a aturar. 








I la recepta:

Pocs ingredients, poca feina i només 15 minuts de forn. Aquests cargols de full amb nocilla són genials!


Per fer 6 cargols necessitaràs:

1 placa rectangular de pasta de full
Menys de mig pot petit de nocilla (uns 150 gr.)
1 ou
1 cullerada de sucre





Per començar:
  • Parteix per la meitat la placa de pasta de full, per la part més llarga.


  • I escampa nocilla pel damunt d'una de les meitats. Que quedi ben coberta. Procura que a tot arreu hi hagi més o menys el mateix gruix de nocilla.


  • Ara tapa la meitat untada amb nocilla amb la meitat neta. Així, veus?


  • Amb un ganivet esmolat, i preferiblement llarg, talla-n'hi 6 tires que tinguin totes una amplada similar.


  • Agafa cada tira per les puntes, amb les dues mans, i cargola-la. Una mà gira endavant i l'altra gira endarrere tres vegades o quatre. Però totes dues al mateix temps, eh?
T'han de quedar així:


  • I ara enrotlla la tira en espiral, com si fos un cargol. Mira que xula que queda!



Per continuar:
  • Quan tinguis fets tots sis cargols, posa'ls a la safata del forn, damunt de paper cuisson perquè no se t'hi enganxin.


  • Pinta els cargols amb l'ou batut amb una cullerada de sucre. Fes anar ou a tots els racons perquè és el que hi donarà el color daurat.



I cap al forn:
  • Tingues el forn calent a 200º, amb ventilació. Posa-hi dins els cargols de full i nocilla, a mitja alçada, durant 15 minuts. Cap al final, vigila. Quan siguin rossos, ja estan cuits.
  • Si el teu forn no té ventilació, escalfa'l a 200º, escalfor a dalt i a baix. Controla el temps perquè pot fer falta algún minut més que si ho fas amb ventilació. Quan els cargols siguin rossos, ja estan cuits.
  • Treu els cargols del forn, amb compte de no trencar-los, i deixa'ls refredar damunt d'una reixeta.


  • Ja estan fets i són boníssims, però si encara tens ganes de treballar una estona o si vols que brillin més, els pots pintar amb una mica de gelatina o amb un xarop que prepararàs bullint a foc baix 100 ml. d'aigua amb 50 gr. de sucre fins que tingui prou consistència.



Trucs:
  • Per tallar les tires de pasta de full, no moguis el ganivet endavant i endarrere. Talla de cop, que el ganivet faci "clac", ja m'entens oi?
  • Quan posis els cargols a la safata del forn procura que no es toquin perquè dintre del forn augmentaran una mica de volum.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada