dijous, 29 d’octubre del 2015

Panellets de coco i panellets de cirera

Aquests panellets són super-fàcils, molt bonics i bons. Els nens i nenes més grandets els faran sense cap dificultat!






La história d'avui:

A finals de setembre torna a aparèixer a la cantonada de sempre, al passeig més concorregut del barri, cada any més arrugadeta. Enguany a la castanyera l'ajuda el seu fill, prejubilat d'una empresa que ha tancat. A partir de mitja tarda, als carrers de tot tombant s'hi escampa la flaire de castanyes torrades que fan venir ganes de tardor, de sopars familiars, de panellets...





I la recepta:

Necessites una mica de temps i una mica de paciència perquè els panellets es fan d'un en un. La feina que faràs és completament artesanal i manual. I com que manual vé de mà, doncs ja ho saps: mans ben netes!


Necessitaràs per fer 12 panellets:

6 cireres confitades
50 gr. de coco ratllat

Un ou + un pols de sucre per pintar els panellets
Paper de forn



Primer que res:


  • Un cop tens fetes les boles dels panellets, només has de decorar-los com més t'agradin. En aquest post t'explico dos panellets fàcils-fàcils però molt bonics: els panellets de cirera i els panellets de coco.




Panellets de cirera:  
  • Agafa la bola de panellet, fes-hi un forat amb el dit i posa-hi la cirera. El dit és una eina primitiva però efectiva, eh?


  • Bat l'ou amb el sucre i unes gotetes d'aigua mineral i pinta els panellets amb l'ajut d'un pinzell, preferiblement de silicona.


  • Els vas col·locant en una safata coberta amb paper de forn. Que no es toquin els uns als altres. 


  • Posa'ls dins del forn calent, a 220º, fins que agafin una mica de color. Seran uns 8-10 minuts aproximadament, segons forn. Vigila molt, que no se't cremin!
  • Deixa'ls refredar una mica fora del forn abans de treure'ls de la safata. Si els treus calents se't podrien trencar.


    Quin color més bonic, oi?


    Panellets de coco: 
    • Agafa la bola de panellet i dóna-li forma de piràmide


    • Passa cada piràmide pel coco ratllat, prement una mica amb els dits perquè s'hi enganxi.


    • Si tens prou temps, deixa caure una gota d'ou batut al capdamunt de la piràmide. Però si no ho fas, també queden bé.
    • Col·loca els panellets de coco en una safata coberta amb paper de forn. Que no es toquin els uns als altres. 


    • Posa'ls dins del forn calent, a 220º, fins que siguin rossos. Seran uns 8-10 minuts aproximadament, segons forn. Vigila molt, que no se't cremin!
    • Deixa'ls refredar una mica fora del forn abans de treure'ls de la safata. Si els treus calents se't podrien trencar.


    Mira que rossets que han quedat!


    Trucs:
    • Quan bats l'ou, hi poses les gotes d'aigua mineral perquè et faciliti el pintat dels panellets.
    • El forn l'has d'engegar amb escalfor a dalt i a baix. Posa-hi la safata una mica més amunt de la meitat de l'alçada. Ei, i vigila, eh?

    Altres panellets que també pots fer:












    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada