dimecres, 14 d’octubre del 2015

Carrot cake o pastís de pastanaga

Resulta estrany un pastís de pastanaga, oi? Això és el mateix que en vaig pensar quan me’n van explicar la recepta. Doncs és realment dolç i molt bo!




La història d'avui:

La meva cosina em té enveja, diu mentre intenta dominar la llarguíssima melena negra. Crec que fins i tot m’odia perquè va dient a tothom que ja no som família. Somriu triomfal quan explica que a totes dues els agradava el mateix xicot, un colombià simpàtic i generós que treballa de xofer. Fa cinc mesos que vivim junts, però el deixaré quan torni al meu país. Ja no em farà falta... Agita la melena i s’arronsa d’espatlles.





I la recepta:

Aquest pastís és una adaptació del famós carrot cake americà, però amb menys sucre, canviant la mantega per l’oli i sense la crema de formatge que ells hi posen –el frosting- perquè trobo que el resultat seria massa calòric. Per això la cobertura és feta només de llimona i sucre.


Necessitaràs:

280 gr. de pastanaga (unes 4 pastanagues grosses)
2 ous
200 sucre
180 gr. de farina
120 ml. d'oli verge d'olives arbequines
Mitja culleradeta de canyella
8 gr. de llevat en pols + 2 gr. de bicarbonat
El suc de mitja llimona
Un pessic molt petit de sal

Cobertura:

100 gr. de sucre glace
El suc de l'altra mitja llimona




Comencem:
  • Ratlla les pastanagues, mulla-les amb el suc de la mitja llimona per evitar que s’ennegreixin i deixa-ho a part. Ja ho faràs servir més endavant.



  • Bat els ous amb el sucre fins que doblin el volum. Hi afegeixes l’oli i ho remenes bé.


  • Incorpora-hi al mateix temps la farina, la sal, la canyella, el bicarbonat i el llevat, passant-ho per un sedàs, i ho bats fins que et quedi una barreja homogènia.


  • Finalment, hi poses la pastanaga ratllada i ho remenes a mà, amb una espàtula o batedor manual, fins que tot estigui ben integrat.




I cap al forn:
  • Aboca-ho en un motllo untat amb una mica d'oli, o bé folrat amb paper vegetal, i posa-ho al forn a 180º durant 35 minuts si és un motlle allargat, o bé 40-45 minuts si és un motlle rodó. Però ves vigilant el forn després dels 30 minuts, que cada forn és un món...


  • Abans de treure'l del forn, punxa’l amb un escuradents i, si surt net, ja el pots treure. Si no, deixa'l uns minuts més dins del forn.
  • Desemmotlla’l i deixa’l refredar damunt d’una reixeta.


  • Per fer la cobertura només has de posar el suc de l'altra mitja llimona en un bol i afegir-hi el sucre glacé. Ho remenes amb una forquilla fins que es transformi en una pasta una mica espessa i ho reparteixes pel damunt del cake. Al cap d'una hora, més o menys, la cobertura ja serà seca.



Veus quin color més bonic hi dóna la pastanaga?
Nyam!

Trucs:
  • Quan facis la cobertura, no posis de cop tot el sucre glace dins del suc de la llimona, més que res perquè cap llimona fa la mateixa quantitat de suc. Si vas afegint el sucre de mica en mica, controles millor el resultat. Ah, i no et preocupis si et queda massa líquid: hi afegeixes més sucre i llestos. I si no tens més sucre, cap problema, l'única cosa que passarà és que trigarà més en assecar-se. Res més.
  • Si no tens bicarbonat, el pots substituir pel mateix pes de llevat en pols.

2 comentaris:

  1. Odio profundament les pastanagues, però aquest cake el vaig tastar a Londres i... no tenia gust de pastanaga!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És veritat, no en té de gust de pastanaga! ÉS molt dolç. Anima't a fer-lo!

      Elimina