divendres, 23 d’octubre de 2015

Pastís de formatge amb codonyat

Pocs minuts de preparació i cap al forn. És super-fàcil de fer!





La història d'avui:


Ha sortit tardíssim de classe. Es veu que el professor de pràctiques avui no tenia pressa. Mort de gana, es llença a la nevera amb la intenció de dinar. Però el gos no hi està massa d'acord. Remena la cua, té la corretja a la boca i se'l mira fixament. Dubta un moment, quina gana...! Es torna a mirar el gos, agafa una galeta amb una mà, la corretja amb l'altra i se'n van cap al parc a tota pastilla. El gos fa saltirons d'alegria al seu costat.





I la recepta:

Ja veuràs que ràpid que ho prepares! Per cert, el codonyat el venen fet a qualsevol supermercat però, si tens ganes de complicar-te la vida, pots fer-lo tu! Això sí, si el fas tu no tindrà additius ni coses rares. Clica aquí si vols veure com es fa.



Necessitaràs:

2 ous
110 gr. de sucre
30 gr. de farina
200 gr. de crema de formatge light
2 iogurts
100 gr. de codonyat
5 gr. de bicarbonat





Primer que res:
  • En un recipient, tritura el codonyat amb el minipimer fins que sigui fi com un puré.



I després:
  • En un altre recipient, bat els ous amb el sucre fins que vegis que la barreja es posa ben esponjosa.



  • Posa-hi el codonyat triturat, la farina passada per un sedàs i la resta d'ingredients, tot al mateix temps. Ho has de batre fins que no t'hi quedi cap grumoll.

I cap el forn:
  • Posa-ho en un motlle i cap al forn, a 170º, durant 40 minuts o fins que en punxar-ho amb un escuradents et surti sec.


  • Deixa refredar el pastís, tapat, dins del forn apagat i amb la porta oberta, durant una hora. 


  • El deixes refredar dins del forn apagat perquè no se't trenqui quan el treus. Però si has de marxar abans que sigui fred, cap problema, deixa-l'hi: quan tornis t'hi estarà esperant i a més ja s'haura refredat del tot!
  • Pensa que l'endemà encara és més bo!



El pastís de formatge amb codonyat queda molt humit, dolç i gens empalagós.


Trucs:
  • Si no tens por de les calories, la crema de formatge no cal que sigui light.
  • Si el teu motlle no és de silicona, unta'l amb una miqueta de mantega o d'oli abans de posar-hi la massa dintre.
  • Tots els pastissos de formatge pugen molt dins del forn però, quan es refreden, baixen una mica del mig. No et preocupis, no has fet res malament, és normal que baixin.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada