Pastanagues amb porro i herbes

Molt fàcil i molt ràpid de fer! Un primer plat o un acompanyament fet en un moment. I et  quedarà super-bo!





La història d'avui:

Se sent una respiració forta i una mena de gemec que em fa entrar en alerta. Sembla que respiri amb dificultat però, al mateix temps, el gemec té ritme i vé del jardí. Corro cap a la finestra perquè sé que el meu veí està sol a casa i ja comença a tenir una edat. Mira que si li està passant alguna cosa! Va vestit tot de negre, porta els auriculars posats i va saltant i esbufegant al ritme de la música que segurament escolta. S'atura i ho torna a repetir. Em tranquil·litzo. Els professors de ball es veu que ja les fan aquestes coses quan assagen una coreografia nova...




I la recepta:

Amb les mesures que et dono en pots fer un primer plat o bé fer dos acompanyaments. Si, en lloc de fer-ho per a una persona ho fas per a dues, doncs dobla les mides. Que sí, que ja ho sé que ja ho sabies...


Necessitaràs per a 1 persona:

2 pastanagues grossetes
La part més blanca d'un porro mitjà
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Herbes de Provença




Per començar:
  • Renta i pela les pastanagues.
  • Treu les fulles externes del porro, fes-li un tall, obre'l com a la foto i neteja'l a raig d'aixeta perquè de vegades porta terra entre les capes.


  • Talla la pastanaga a rodanxes no gaire primes, de mig centímetre de gruix més o menys.
  • I també talles el porro a rodanxes no tant gruixudes com les de les pastanagues.


  • Escalfa oli en una paella i hi poses les rodanxes de porro. Foc mig i paella destapada. 


  • Ho vas remenant de tant en tant i quan vegis que el porro es va fent tou -cosa de 3 o 4 minuts- hi afegeixes les rodanxes de pastanaga. Foc mig-baix i paella tapada.


  • Ves-ho remenant. I al cap de 5 minuts hi poses un pessic de sal i un pessic d'herbes de Provença. Foc baixet i paella tapada.



Per acabar:
  • Passats 5 minuts més la pastanaga serà tova. Comprova-ho punxant-ne una rodanxa amb una forquilla i, si és tova, ja hauràs acabat la feina! Si encara no la trobes prou tova, deixa-la coure un parell de minuts més.



Truc:
  • La part de color verd fosc del porro no la llencis: la pots aprofitar quan facis un brou.

Un altre dia pots fer:













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada