Pastís de xocolata blanca

El pastís de xocolata blanca és molt fàcil de fer i la decoració és al teu gust, així que quan el tinguis acabat el pots guarnir amb més o menys complicació!



Més de MIG MILIÓ de visites! Quan vaig començar el blog poc m'ho pensava que passaria tanta gent per aquí... Benvinguts i benvingudes! 


La història d'avui:

El pastís me'l va demanar un dels meus nens estimats. Feia 8 anys i volia un pastís de xocolata blanca, "tot de xocolata blanca", em va dir. I posa-m'hi lacasitos pel damunt. Enguany m'ho va posar fàcil. D'altres anys m'ho ha fet més complicat. El dia del seu aniversari, quan va veure com son pare li va entrar el pastís, em va fer una rialleta amb una mirada de complicitat que em va compensar més que cap altra cosa... Després em va dir que era exactament com el volia, ves per on! 



I la recepta:

Aquesta recepta me la va passar la meva amiga Carme, una noia lluitadora i decidida que en sap molt de pastisseria. Ja veuràs quina massa més tendra i esponjosa que et quedarà!


Necessitaràs per a un motllo de 18 cm. :

4 ous
140 gr. de sucre
Una culleradeta petita de sal
80 gr. de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de vainilla (opcional)
120 gr de xocolata blanca
140 gr. de farina + 15 gr. de llevat

Per a la cobertura:
100 gr. de xocolata blanca tallada a trossets
100 gr. de nata líquida




Per començar:
  • Ei, primer que res treu la mantega de la nevera perquè la necessites a temperatura ambient, que sigui tova vaja!
  • Separa les clares dels rovells, que ho treballaràs per separat.


  • En un recipient bat els rovells amb la meitat del sucre fins que vegis que la barreja es torna de color més claret i augmenta de volum. 



Per continuar: 
  • Ara, al recipient dels rovells, hi afegeixes la mantega, que ha de ser tova com una pomada. Si has decidit posar-hi la vainilla, també l'hi poses. Ho tornes a batre fins que estigui tot ben barrejat. I ho reserves a la nevera.
  • Talla els 120 gr. de xocolata blanca a trossets i ho fas desfer al bany Maria. Si no ho has fet mai, clica aquí que el bany Maria només és una forma de cocció. Fàcil, eh?, que no t'espanti el nom.


  • Quan tinguis la xocolata blanca desfeta, deixa-la refredar una mica i, quan sigui tèbia, l'aboques dins del bol dels rovells que tenies reservat. Ho bats fins que estigui ben barrejat. 


  • Afegeix-hi la farina + el llevat fent-ho passar per un sedàs i ho bats fins que no hi quedi cap grumoll.



Ara treballaràs a mà:
  • Només et falta incorporar-hi les clares muntades que tenies guardades a la nevera. No les hi posis totes de cop. Fes-ho en tres o quatre vegades.
  • I ho remenes a mà, amb una espàtula o amb una llengua de silicona, el què tinguis. Compte: ho has de remenar a poc a poc, de baix cap dalt amb moviment rotatoris. A poc a poc fins que la massa estigui ben barrejada.



I cap al forn:

  • Col·loca la massa dins del motllo. Pot ser de silicona o de metall o de vidre, però els que no siguin de silicona els has de folrar amb paper de forn per evitar que se t'hi enganxi la massa.
  • I ho poses al forn calent a 160º, a mitja altura, escalfor dalt i baix sense ventilació, durant 1 hora.
  • Quan faltin 10 minuts per fer l'hora, punxa el pastís amb un escuradents. Si surt eixut, el pastís ja està cuit i l'has de treure del forn. Si surt mullat és que encara necessita uns minuts més de forn.



  • Quan el pastís sigui cuit, el treus del forn, el desemmotlles i el col·loques damunt d'una reixeta perquè es refredi.




Ara faràs la cobertura:

  • Talla la xocolata blanca a trossets.
  • Fes escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull. Afegeix-hi ràpidament els 100 gr. de xocolata blanca tallada a trossets. Remena-ho una mica i apaga el foc. Fora del foc ho continues remenant sense parar fins que la xocolata es desfaci del tot.


  • Aboca la cobertura damunt del pastís, deixa-la refredar i ja ho pots guarnir al teu gust! Jo he fet servir lacasitos com em va demanar el nen estimat, unes quantes xuxes i un cercle de xocolata negra.


Trucs:

  • Quan el pastís és cuit no el deixis mai dins del forn, excepte si la recepta que fas t'ho aconsella. Mantenir-lo dins del forn quan ja està cuit farà que el pastís s'endureixi.
  • Posa la cobertura de xocolata en dues passades. La primera sense mirar massa prim. La segona tractant de cobrir bé les parts que la primera passada no hagi cobert.


Un altre dia pots fer:

Pastís infantil Peix

Pastís de taronja amb només 3 ingredients





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada