Gotet de iogurt amb raïm i magrana

Unes postres de tardor! El raïm s'acaba i les magranes ja són aquí. Doncs aprofitem per fer-ne unes postres fresquetes, que encara vénen de gust! Ei, i en un pim-pam!





La història d'avui:

Arrossega a poc a poc els peus per la fullaraca. Les fulles rogenques s'alcen al seu pas i es confonen amb les que van caient dels arbres. Mans a les butxaques, cap cot, fa molta estona que camina endavant sense rumb, immers en els seus pensaments, ple de dubtes. El sol s'acaba de pondre, aviat serà hora de tornar a casa. S'atura i fa mitja volta...



I la recepta:

Necessitaràs per a 2-3 persones:

2 iogurts naturals ensucrats
10-12 grans de raïm blanc
1 magrana
1 llimona petita




Per començar:
  • Desgrana la magrana. Saps com fer-ho ràpid? Doncs mira't la foto. Parteix la magrana per la meitat, agafa'n una meitat amb la mà oberta i ves-hi donant cops a la closca amb la mà de morter o amb el mànec del ganivet del pà o amb un objecte contundent: els grans cauen sols dins de la teva mà!



  • També neteja els grans de raïm, els parteixes per la meitat i en treus tots els pinyols. Ruixa'ls amb una mica de suc de llimona perquè no s'ennegreixin.



Per acabar:
  • Col·loca els grans de raïm partits al fons del gotet.


  • Reparteix-hi el iogurt pel damunt. Pots posar un iogurt sencer a cada gotet o només la meitat, al teu gust, segons si vols atipar més o menys als comensals.
  • I al damunt hi escampes les llavors de la magrana. Fàcil, eh?


  • I ho poses a la nevera perquè estigui ben fresquet quan ho portis a taula!


Un altre dia pots fer:

Codonyat, com es fa?

Amanida de taronja amb magrana, espinacs, formatge feta i llavors de carbassa





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada