Pasta amb albergínia gairebé alla Norma

És com la pasta alla Norma dels sicilians, però canviant dos ingredients per uns altres d'assemblats. Amb això del confinament, has de sortir del pas amb el que tens a casa!




Sense pràcticament adonar-me'n ja hem arribat a més de 250.000 visites! Benvinguts i benvingudes tots aquells que entreu al blog des de tants països diferents!


La història d'avui: 

Estan contents d'haver tornat a casa just el dia abans del confinament. Sense les classes de la uni i amb tot tancat era arriscat quedar-se a ciutat. Al poble, a casa dels pares, se senten més segurs. Enyoren els amics, amb qui només es poden comunicar telemàticament, tampoc no poden sortir gaire i a estones es fa difícil haver de seguir les normes de la família després de dos anys de llibertat a ciutat, però no hi falten els plats de xup-xup de la mama ni el caliu dels germans petits, i això ho compensa tot.




I la recepta:

La pasta que he fet servir es diu casarecce, per si et fa gràcia utilitzar-la, però també ho podries fer amb espaguetis o amb farfalle i et quedarà molt bé.




Els sicilians, per fer la pasta alla Norma, fan servir alfàbrega i ricotta salada però, com que no en tenia, ho he substituït per orenga i formatge feta.


Necessitaràs per a 2 persones:

160 gr. de pasta
1 albergínia
1 ceba
1 gra d'all trinxat
Formatge feta a daus
4-5 tomàquets madurs 
(o un pot de tomàquet triturat de mig kg)
Alfàbrega o orenga
Sal i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Renta molt bé l'albergínia i, si no en coneixes la procedència, pela-la. I la talles a daus.


  • Ratlla la ceba i ratlla els tomàquets.


  • Sala els daus d'albergínia i els fas enrossir en oli abundant ben calent. Fes servir una paella gran o una cassola ampla. Foc mig i paella destapada. 
  • Ei, si l'albergínia té moltes llavors, abans de posar-la a la paella deixa-la reposar dins d'un colador durant uns 10-15 minuts. Suarà i així perdrà l'excés de picant. 


  • Quan els daus agafin color, els treus de la paella però no en llencis l'oli, que el faràs servir de seguida.
  • Ara fes enrossir la ceba ratllada en l'oli que tenies a la paella. Si veus que n'hi ha poc, n'hi pots afegir una mica més. Foc baix, paella destapada, remenant de tant en tant i vigilant.


  • Quan la ceba comenci a agafar color, hi poses l'all trinxat, ho remenes i, al cap d'un minut, ja hi pots afegir el tomàquet ratllat (fresc o de pot, el que tinguis) i un pessic de sal. Foc mig-baix i paella tapada o els esquitxos de tomàquet arribaran al sostre!
  • Si el tomàquet és de pot, també hi poses una punta de culleradeta de sucre perquè perdi l'àcid. Si el tomàquet és fresc, no cal sucre.


  • Ho remenes i, al cap d'un parell de minuts, hi afegeixes l'orenga o l'alfàbrega, el que tinguis.
  • I quan el tomàquet canvïi de color vermell a color més fosc, és que ja és cuit. Aleshores hi incorpores els daus d'albergínia que tenies reservats i hi fas donar un parell de voltes perquè tots els gustos es barregin.



Per continuar:
  • Fes bullir la pasta en una olla amb 2 litres d'aigua ben calenta i un pessic de sal durant el temps que t'indiqui el fabricant, l'escórres -no la rentis, eh?- i la barreges amb la salsa i la meitat dels daus de formatge 
  • Si la salsa s'hagués refredat, encèn el foc mentre ho remenes amb compte. Ei, foc baix, que no es cremi ara que ja ho tens fet!


  • I ja ho pots servir. Acaba de repartir els altres daus de formatge pel damunt dels plats i ja està!



Truc:
  • Les albergínies més tendres no tenen pràcticament llavors. Si les esculls primes i amb la pell lluenta, segur que l'encertes.

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada