Fruita amb iogurt i gingebre

És tan fàcil que no és ni recepta, però no em diràs que no queda vistós i bonic, oi? I et poden ajudar els nens i les nenes més grandets a fer-ho!




La història d'avui:

Ha dit que volia trucar a l'àvia. Un altre cop? Si l'has trucat al matí! diu son pare. Insisteix que el pare marqui el número. No ho verbalitza però es nota que l'enyora. Té moltes coses per explicar-li, una darrere l'altra. I dibuixos per ensenyar-li. I trencaclosques completats. I jocs de màgia apresos que executa amb tota la innocència... L'àvia riu, divertida. Quina sort tenir aquest nét tan xerraire per trencar aquest confinament tan tediós!




I la recepta:

Pots fer servir la fruita que tinguis a casa però, si vols que a més de bo sigui bonic, escull colors de contrast, com maduixes, plàtans i kiwis, per exemple.


Necessitaràs per a 2 persones:

12 maduixes
1 plàtan
2 kiwis
1-2 iogurts grecs
1 cullerada de sucre
1 bocí de gingebre



  • Per utilitzar el gingebre l'has de pelar amb un rascador o amb una cullereta, però només pela el que necessitis. El que et sobri, sense pelar i dins de la nevera, es conserva millor.



Per començar:
  • Renta molt bé la fruita i, si no en coneixes l'orígen, desinfecta-la.
  • Talla les maduixes a talls més o menys regulars.


  • Pela el kiwi i el talles a mitges llunes i cada mitja lluna la parteixes per la meitat. El plàtan el talles a rodanxetes.


  • Ara poses tota la fruita junta en un bol i la remenes amb la cullerada de sucre.



Per acabar:

  • Només et falta barrejar el iogurt amb la fruita i repartir-ho en les copes. Bonic, eh?


  • Ja t'ho pots menjar tal com està però si li vols donar un toc un punt picantet i que recorda la llimona, ratlla una mica de gingebre pelat, sense exagerar-ne la quantitat.


  • I l'escampes pel damunt de tot. Posa les copes a la nevera, que fred és més bo!




Truc:
  • Si no tens iogurt grec, qualsevol iogurt que tinguis a la nevera et serveix, sempre que no tingui un gust massa potent (iogurt de xocolata, iogurt de cafè, etc., no et van bé).
  • Quan tallis el plàtan, si has de trigar molt a acabar les postres, ruixa'n les rodanxes amb una mica de llimona perquè no se t'ennegreixin.

Un altre dia pots fer: 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada