Fideus amb pollastre i pastanaga

Sense ossos, ideal per als nens i les nenes. Ei, i també per als que s'ho volen menjar amb cullera sense entrebancs!




La història d'avui:

Avui han anat tota la classe al Liceu, amb els pares, a una matinal de dansa amb titelles. L'àvia rondina perquè el nen porta camisa esportiva, de quadres. Ara ja no cal anar mudat al Liceu, mama, li diu el pare del nen, els temps canvien. A l'àvia li sap greu. Ella ha estat en molts teatres del món i a tot arreu la gent va a les funcions ben vestida, a tot arreu excepte aquí. Esteu ben equivocats, anar vestit de forma inadequada no fa més modern, remuga en veu baixa...




I la recepta:

Tot i que el vi ranci s'evapora amb la cocció, si ho cuines per als més petits ho pots fer sense vi, que també queda molt bo.


Necessitaràs per a 4 persones:

3 pits de pollastre desossats
1 pastanaga grossa o 2 de mitjanes
La part blanca d'un porro
1 ceba i 3 alls
1 patata petita
250 gr. de fideus d'aquells que tenen un forat
Mig got de vi ranci
1,5 litres de brou calent o d'aigua calenta
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre negre i pebre vermell

Optatiu: 1 tomàquet madur




Per començar:
  • Pela, neteja i talla a rodanxetes la part blanca del porro i la pastanaga. I talla a daus la ceba.


  • Pela la patata i la talles a daus ben petitons. Posa'ls en un recipient, coberts amb aigua, perquè no se t'ennegreixin.


  • Talla els pits de pollastre a daus. La mida és una mica al teu gust, però si procures que cada dau càpiga sencer a la boca, facilitaràs que s'ho mengin amb cullera.
  • Posa-hi sal, pebre negre i pebre vermell i els col·loques en una paella o cassola plana amb oli abundant ben calent. No cal que sigui una piscina d'oli, però n'hi ha d'haver bastant, com a la foto.


  • Ho remenes i abaixes una mica el foc. Quan el tall agafi color, el treus de la paella. No cal que sigui cuit de dintre, que ja s'acabarà de coure després. No llencis l'oli, eh?
  • Ara, en el mateix oli, hi poses el porro, la pastanaga i la ceba, tot junt., amb un pessic de sal. També hi afegeixes els alls sencers, amb pela i tot. Foc baixet i cassola tapada, remenant de tant en tant i vigilant que no s'enganxi.
  • Si hi vols posar el tomàquet, ho fas al cap de 10 minuts. Li has de posar ratllat. Jo de vegades n'hi poso i de vegades no. 


  • Quan vegis que la ceba i les altres verduretes ja són toves, hi tires el vi ranci. Foc mig. Ho remenes i t'esperes 2-3 minuts perquè l'alcohol s'evapori. Cassola destapada. Quina oloreta, eh?



Per continuar:
  • Ara ja hi pots incorporar els daus de pollastre que tenies reservats. Remena-ho un moment.
  • Tira-hi 1 litre del brou calent o de l'aigua calenta, el què tinguis. I tot seguit la patata tallada a daus.


  • Que bulli tot junt durant 10 minuts, a foc mig-baix. Cassola tapada. Ves-ho remenant.
  • Mira que encara hi tinguis prou líquid abans de posar-hi els fideus. Si no ho tens clar, afegeix-hi el mig litre de brou o d'aigua que encara t'ha quedat. I quan torni a bullir, hi incorpores els fideus.


  • Que faci xup-xup durant els minuts que el fabricant dels fideus indiqui, a foc mig-baix i amb la cassola tapada. I ja ho tens fet!



Truc:
  • Els fideus, com tota la pasta, es van bevent el líquid de la cocció. Vol dir que no ho pots cuinar hores abans. Així que si vols avançar feina, ho cuines fins a tenir les verduretes toves. Les treus del foc i una estona abans de dinar continues fent els fideus amb pollastre i pastanaga.
  • La part verda del porro no cal que la llencis. Com que es conserva un munt de dies a la nevera, la pots afegir al brou la pròxima vegada que en facis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada