Pa de pessic de llimona i granets d'anís


Com n'és de refrescant el gust de la llimona! I amb el perfum de l'anís... ui que bo! Aquest pa de pessic és dels fàcils, ja ho veuràs.





La història d'avui:

Al bebè li agrada el gust de la llimona. Mentre escorro la llimona per al pastís allarga la maneta perquè n'hi doni un bocí que s'endu cap a la boca amb fruïció. Com és que no t'esgarrifes, bebè? I riu amb els ulls perquè la boca la té ocupada...





I la recepta:

Si ja has fet una vegada un pa de pessic amb iogurt (la famosa coca de iogurt), aquest segur que el faràs amb els ulls aclucats.


Necessitaràs:

2 ous grossos o 3 de mitjans
250 gr. de sucre
300 gr. de farina
10 gr. de llevat
125 ml. d'oli
1 iogurt de llimona
El suc d'una llimona
Una cullerada de llavors d'anís

Cobertura:

60 gr. de suc de llimona (mitja llimona grossa, més o menys)
140 gr. de sucre glace


Ho faràs així, en només dos passos:
  • Bat els ous i el sucre fins que estiguin ben escumosos.


  • Afegeix-hi la resta d'ingredients, tenint només la precaució de fer passar la farina per un sedàs. I ho bats fins que la barreja sigui ben uniforme.


Veus els puntets foscos? Són els granets d'anís.


I cap al forn:
  • Posa-ho en un motllo que hauràs untat amb una mica d'oli i cap el forn, a 180º durant 35 minuts. 
  • Punxa'l i, si l'escuradents et surt sec, és que ja està. Si et surt mullat, l'has de deixar dins del forn uns 5 minuts més. Ja saps que cada forn és un món... Deixa refredar el pa de pessic damunt d'una reixeta.

Per acabar en faràs la cobertura:

L'única cosa una mica entretinguda és fer la cobertura, pero és superfàcil, eh?
  • Mira, posa el sucre glace en un bol o en una tassa, afegeix-hi el suc de llimona i remena-ho amb una forquilla. 


  • El suc de llimona no l'hi posis tot de cop, n'hi aniràs afegint tal com vagis remenant. Remena-ho amb una forquilla fins que se't faci una pasta amb consistència espessa. Més espessa que unes natilles. 
  • Ho aboques damunt del pa de pessic i el reparteixes amb ajuda d'una paleta o de la panxa d'una cullera. 

Quan la cobertura sigui seca, cosa d'una horeta, ja està a punt per menjar!




Truc:
  • Si la barreja de sucre glace i llimona al final et quedés massa líquida, afegeix-hi més sucre fins que estigui més espessa. Però no et preocupis massa, si és més líquida del compte l'únic que passarà és que trigarà més a assecar-se. 

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada