La història d'avui:
Al bebè li agrada el gust de la llimona. Mentre escorro la llimona per al pastís allarga la maneta perquè n'hi doni un bocí que s'endu cap a la boca amb fruïció. Com és que no t'esgarrifes, bebè? I riu amb els ulls perquè la boca la té ocupada...
Al bebè li agrada el gust de la llimona. Mentre escorro la llimona per al pastís allarga la maneta perquè n'hi doni un bocí que s'endu cap a la boca amb fruïció. Com és que no t'esgarrifes, bebè? I riu amb els ulls perquè la boca la té ocupada...
I la recepta:
Si ja has fet una vegada un pa de pessic amb iogurt (la famosa coca de iogurt), aquest segur que el faràs amb els ulls aclucats.
Necessitaràs:
2 ous grossos o 3 de mitjans
250 gr. de sucre
300 gr. de farina
10 gr. de llevat
10 gr. de llevat
125 ml. d'oli
1 iogurt de llimona
El suc d'una llimona
El suc d'una llimona
Una cullerada de llavors d'anís
Cobertura:
60 gr. de suc de llimona (mitja llimona grossa, més o menys)
140 gr. de sucre glace
Ho faràs així, en només dos passos:
- Bat els ous i el sucre fins que estiguin ben escumosos.
- Afegeix-hi la resta d'ingredients, tenint només la precaució de fer passar la farina per un sedàs. I ho bats fins que la barreja sigui ben uniforme.
Veus els puntets foscos? Són els granets d'anís.
I cap al forn:
- Posa-ho en un motllo que hauràs untat amb una mica d'oli i cap el forn, a 180º durant 35 minuts.
- Punxa'l i, si l'escuradents et surt sec, és que ja està. Si et surt mullat, l'has de deixar dins del forn uns 5 minuts més. Ja saps que cada forn és un món... Deixa refredar el pa de pessic damunt d'una reixeta.
Per acabar en faràs la cobertura:
L'única cosa una mica entretinguda és fer la cobertura, pero és superfàcil, eh?
- Mira, posa el sucre glace en un bol o en una tassa, afegeix-hi el suc de llimona i remena-ho amb una forquilla.
- El suc de llimona no l'hi posis tot de cop, n'hi aniràs afegint tal com vagis remenant. Remena-ho amb una forquilla fins que se't faci una pasta amb consistència espessa. Més espessa que unes natilles.
- Ho aboques damunt del pa de pessic i el reparteixes amb ajuda d'una paleta o de la panxa d'una cullera.
Quan la cobertura sigui seca, cosa d'una horeta, ja està a punt per menjar!
- Si la barreja de sucre glace i llimona al final et quedés massa líquida, afegeix-hi més sucre fins que estigui més espessa. Però no et preocupis massa, si és més líquida del compte l'únic que passarà és que trigarà més a assecar-se.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada