Salmó i espinacs embolicats amb pasta de full, que bo! Ei, i porta menys feina de la que sembla, eh? Et quedarà un plat de festa, bonic i ple d'aliment!
La història d'avui:
Darrerament practicava ioga dos cops per setmana però, amb el confinament, les classes es van suspendre i va haver de seguir des de casa els vídeos que penjava la professora. No en donàvem cinc cèntims per la continuïtat de les seves intencions i li ho dèiem rient però, ves per on, es veu que les ha anat seguint. Ara té un grapat de fotos seves a Instagram en postures més que complicades i a tots ens ha tocat callar...
I la recepta:
Quan vagis a la peixateria, demana que et tallin el salmó a filets sense espines. Així i tot, a casa revisa que no n'hi hagi quedat alguna. Si vols, també pots comprar els filets de salmó congelats, que igualment et quedaran molt bé.
Necessitaràs per a 4 persones:
300 gr. de fulles d'espinacs frescos
2 filets de salmó sense espines
1 ceba mitjana i 1 gra d'all
Sal i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines
1 planxa de pasta de full rectangular
1 ou petit
Per començar:
- Renta els espinacs i fes-los bullir en una cassola amb poca aigua i un pessic de sal durant 1 minut, només perquè perdin la duresa.
- Posa oli en una paella i, quan sigui calent, hi poses la ceba ratllada. Foc baix i paella tapada. Ho has d'anar remenant de tant en tant fins que la ceba comenci a agafar color daurat. Trigarà uns 15 minuts, més o menys, però no et refiïs i no deixis la paella abandonada.
- Quan la ceba sigui róssa, hi afegeixes el gra d'all trinxat i ho remenes. Segueix amb el foc baix però ara la paella estarà destapada. Aquí no et despistis gens, que se't podria cremar!
- Quan vegis que l'all comença a canviar de color, hi poses els espinacs escorreguts. No hi posis sal, que ja en tenen. Remena-ho, que tot es barregi bé i ho deixes coure a foc mig-baix, amb la paella destapada. Ves-ho vigilant i remenant, eh? Sabràs que és cuit perquè els espinacs es tornaran més tous, més fosquets de color.
- Treu la barreja de la paella i posa-la en un plat, mirant que no t'hi vagi gaire oli.
- Estén la planxa de pasta de full ben plana i n'hi talles 3 o 4 tires de dalt a baix, que et serviran per decorar.
- Escampa els espinacs pel damunt de la pasta de full sense arribar del tot a les vores. I al damunt hi col·loques els talls de salmó, amb un pessic de sal i una mica de pebre negre, sense passar-te.
- Ara has d'enrotllar la pasta de full com si fos un caneló. Fer un paquet, vaja. Mulla una mica amb aigua una de les vores perquè s'enganxi perfectament.
- I, si vols, enganxa-hi les tires que has tallat com a decoració. I pinta el paquet amb l'ou batut amb un pols de sal. T'anirà bé un pinzell per fer-ho però, si no en tens, el dit ben net acaba sent un bon recurs...
- Posa la pasta de full amb salmó i espinacs dins del forn calent, foc dalt i baix, a 200º, sense ventilació. Col·loca'l al prestatge del mig. I l'hi tens fins que vegis que agafa un color ben daurat. Trigarà més o menys uns 15 minuts, segons forn.
- I ja està fet. Oi que no és difícil?
- Pel tema de l'anisakis, ja saps que recomanen congelar el salmó abans de consumir-lo. Així que, si tens pressa, potser et surt a compte comprar-lo congelat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada