Només són 12 minuts de forn i tens un bon berenar per als nens i les nenes! Encara que faci calor, tan poca estona de forn es pot resistir, oi?
La història d'avui:
No para quiet ni un segon fins que la febre el tomba. Aleshores s'arrauleix al sofà, diu que té son i demana que li grati l'esquena. La xerrameca constant s'atura, es deixa posar el termòmetre i torna el nen petit que s'amaga dins del xicotet espavilat de cinc anys que tot ho vol fer i que en tot vol ajudar...
I la recepta:
Necessitaràs per a 12-14 magdalenes de llimona confitada
2 ous grossos
125 gr. de sucre
65 ml. de llet
65 ml. d'oli verge d'olives arbequines
150 gr. de farina + 10 gr. de llevat
Un grapat de llimona confitada tallada a daus
Optatiu: sucre glace per decorar
Per començar:
- Bat els ous amb el sucre fins que la barreja augmenti de volum i es torni de color més claret. Fes servir una batedora elèctrica o similar. També ho pots fer a mà sense problemes, però és més cansat... Ei, a l'hora de batre, recorda que val més un minut més que un minut menys!
- Afegeix-hi la llet i l'oli i ho bats una mica més.
- Després hi poses la farina i el llevat passant-ho per un sedàs i ho tornes a batre fins que tot quedi ben integrat.
- Reparteix la massa en els motllos i hi afegeixes els bocinets de llimona confitada.
Per acabar:
- Col·loca el motllo al forn calent, a 200º amb aire, durant 12 minuts. Abans de treure les magdalenes del forn, les punxes amb un escuradents. Si surt mullat, vol dir que encara necessiten un minut o dos més de forn. Si surt eixut, les magdalenes ja estan a punt.
- Deixa-les refredar damunt d'una reixeta.
- Pots escampar-hi una mica de sucre glace pel damunt per fer les magdalenes més boniques. I ja està!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada