Magdalenes de llimona confitada

Només són 12 minuts de forn i tens un bon berenar per als nens i les nenes!  Encara que faci calor, tan poca estona de forn es pot resistir, oi?





La història d'avui:

No para quiet ni un segon fins que la febre el tomba. Aleshores s'arrauleix al sofà, diu que té son i demana que li grati l'esquena. La xerrameca constant s'atura, es deixa posar el termòmetre i torna el nen petit que s'amaga dins del xicotet espavilat de cinc anys que tot ho vol fer i que en tot vol ajudar... 






I la recepta:


Necessitaràs per a 12-14 magdalenes de llimona confitada

2 ous grossos
125 gr. de sucre
65 ml. de llet
65 ml. d'oli verge d'olives arbequines
150 gr. de farina + 10 gr. de llevat
Un grapat de llimona confitada tallada a daus

Optatiu: sucre glace per decorar




Per començar: 
  • Bat els ous amb el sucre fins que la barreja augmenti de volum i es torni de color més claret. Fes servir una batedora elèctrica o similar. També ho pots fer a mà sense problemes, però és més cansat... Ei, a l'hora de batre, recorda que val més un minut més que un minut menys!


  • Afegeix-hi la llet i l'oli i ho bats una mica més.
  • Després hi poses la farina i el llevat passant-ho per un sedàs i ho tornes a batre fins que tot quedi ben integrat.


  • Reparteix la massa en els motllos i hi afegeixes els bocinets de llimona confitada.



Per acabar:
  • Col·loca el motllo al forn calent, a 200º amb aire, durant 12 minuts. Abans de treure les magdalenes del forn, les punxes amb un escuradents. Si surt mullat, vol dir que encara necessiten un minut o dos més de forn. Si surt eixut, les magdalenes ja estan a punt.
  • Deixa-les refredar damunt d'una reixeta.


  • Pots escampar-hi una mica de sucre glace pel damunt per fer les magdalenes més boniques. I ja està!



Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada