dimecres, 11 d’octubre de 2017

Copa de cantaloup i nectarines

Aquesta copa tan fàcil de fer serà el comiat de la fruita d'estiu... Quina llàstima que s'acabi! Encara que tot l'any se'n vagi trobant, no té el mateix gust, oi?

La història d'avui:


El xòfer l'ajuda a baixar a poc a poc. Ella li somriu, agraïda i atabalada, perquè ara no se'n recorda què hi ha vingut a fer a la gran ciutat. Quan veu la filla esperant-la al peu de l'autocar se sent alleujada. La filla li aclareix que ha vingut a passar una temporadeta amb ella i la seva família i li va desgranant el nom dels néts i dels besnéts que s'aplegaran al dinar de dissabte vinent, per celebrar que complirà 100 anys. Tants anys tinc?, pregunta mentre van sortint molt a poc a poc de l'estació d'autobusos.  

I la recepta:


He llegit que el meló cantaloup és considerat un super-aliment. Doncs mira per on, millor, perquè a mi ja m'agradava només pel gust tan dolcet que té!

Per cert, es veu que en català hauriem d'escriure cantalup, tot i que a mi la grafia francesa m'agrada més...


Necessitaràs per a 2 persones:

Mig meló cantaloup
1 nectarina grossa o 2 de mitjanes
1 iogurt de préssec
1 llimona
1 o 2 culleradetes d'ametlla crocanti


Per començar:
 • Si has comprat el meló cantaloup sencer, parteix-lo per la meitat de través, com a la foto de més amunt, més que res perquè et serà més fàcil treure'n les llavors.
 • Buida les llavors del meló cantaloup. La millor manera de fer-ho és amb una cullera de sopa. Surten totes juntes!


 • Ara talla el meló cantaloup a daus i col·local's dins de les copes que vulguis utilitzar.


 • Pela la nectarina, talla-la també a daus i ruixa-la amb suc de llimona. Això ho fas perquè no se t'ennegreixi.Per acabar:
 • Barreja els daus de nectarina amb els daus de cantaloup dins de les copes i posa-hi un parell de cullerades soperes de iogurt de préssec damunt de tot.
 • No cal que ho remenis. Els iogurt baixarà tot sol fins al cul de la copa mentre arriba l'hora de dinar, ja ho veuràs.


 • Ja pots posar les copes a la nevera fins al moment que les necessitis, tapades amb paper film o paper d'alumini. Ei, no les preparis massa aviat, eh? T'aguantaran molt bé dues o tres hores dins de la nevera, però més temps no perquè, tot i que la fruita no es farà malbé per unes hores més, no conservaria el mateix aspecte.
 • I just quan hagis de portar a taula les copes de cantaloup i nectarines, escampa-hi pel damunt un pessic d'ametlla crocanti, quantitat al teu gust.


 • I ja està! Fàcil, oi?

Trucs:
 • Si no trobes iogurt de préssec, utilitza un iogurt natural cremós ensucrat o un iogurt grec ensucrat.
 • Pots substituir l'ametlla crocanti per avellanes trinxades o per alguna llavor que t'agradi.

Un altre dia pots fer:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada