La història d'avui:
La quiche és un invent dels francesos que abans només et podies menjar a França perquè els restaurants francesos d'aquí la trobaven massa humil per incorporar-la a les seves cartes, però des de fa uns quants anys ha passat una mica com amb la pizza que, tot i ser italiana, ens l'hem feta nostra tots plegats.
I la recepta:
El més entretingut és trinxar el carbassó però, comprant la pasta brisa feta, la resta no et costarà gens de fer!
Per a 2-3 persones necessitaràs:
1 full de pasta brisa
2 ous
200 gr crema de formatge light
100 gr formatge de cabra (del de rodanxes)
2 carbassons
1 ceba de Figueres
Sal, pebre, oli verge d'olives arbequines
Motllo baix, minipimer
I ja pots fer la base de la quiche:
- Estira la pasta brisa amb el curró fins a cobrir la mida del motllo que faràs servir i col·loca-la dintre, pitjant bé amb els dits perquè n’agafi la forma. Retalla la pasta que sobresurti del motllo.
- Quan posis la pasta brisa dins del motllo fes-ho conjuntament amb el paper vegetal que ja vé en l’envàs, per evitar que se t’hi enganxi.
- Punxa el fons de la pasta brisa amb una forquilla per impedir que et pugi i enforna-ho a 190º, calor dalt i baix, durant uns 10 minuts. No et pujarà si la punxes bé però per més seguretat hi pots posar un pes a sobre, per exemple una safata de mida similar o bé uns quants cigrons o boletes de ceràmica per al forn.
- Ja veuràs que la treuràs rosseta i cruixent. Vigila, de tota manera, que no se’t cremi perquè ja saps que cada forn és un món i aquesta pasta només amb dos minuts d’excés es pot cremar.
Ara fes el farcit:
- Posa en un bol els ous, la crema de formatge light, el formatge de cabra, una mica de sal i de pebre i ho bats fins que la barreja sigui homogènia. Afegeix-hi els carbassons i la ceba que tenies reservats i ho remenes a mà.
- Col·loca la mescla dins de la pasta brisa i ho tornes a introduir al forn durant uns 20-25 minuts més.
- Passats els 20-25 minuts, punxa-ho amb un escuradents i, si ja surt net, treu-ho ràpidament del forn. L’interior de la quiche ha de quedar melòs.
- Si te la vols menjar d’un dia per l’altre, uns minuts abans de portar-la a taula, dóna-l’hi un cop de forn i guanyarà en sabor.
- Aquesta quiche, acompanyada d'una peça de fruita o d'un platet d’amanida, constitueix un àpat ben complet.
- Si la vols fer per a tres persones, només caldrà que hi posis un ou més, perquè la ració és generosa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada