Quiche d’olives negres i tomàquets cherry

No dóna gaire feina i es pot preparar amb antelació. Ideal per compartir amb els amics!



La història d'avui:

He anat a comprar verdura a una masia. Feia temps que no hi anava. Ara és la jove qui ven i qui prepara unes melmelades molt originals. La meva sogre s’ha fet gran, explica. Mentre em posa els tomàquets i les peres en una capsa, ens arriba la flaire de la melmelada que té al foc. La resta no ha canviat. El sol esclata amb força damunt de la figuera i un parell d’homes s’afanyen a lligar els enciams que creixen en solcs llargs i paral·lels. La masia fa tres-cents anys que veu passar les mateixes coses. Només les persones van canviant...




I la recepta:

Pots preparar les verdures amb antelació i mitja hora abans que no arribin els amics a casa l'acabes. Així vas amb més calma!


Necessitaràs per a quatre persones:

1 placa de pasta brisa 
15 tomàquets cherry, grocs i vermells
2 porros
1 pebrot vermell
1 carbassó
Mig pot d'olives negres sense pinyol
1 brick de nata per cuinar de 200 ml. 
150 gr. de mozzarella ratllada
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre blanc




Comença per la verdura:
  • Neteja bé els porros així: descarta'n les dues o tres primeres fulles, talla'n la part verda i les arrels, i renta'ls bé a raig d'aixeta perquè els porros poden portar una mica de terra.
  • Talla en rodanxes la part blanca, que és l'única que aprofitaràs.


  • Renta i talla el pebrot a trocets.


  • Pela i talla a rodanxes ben fines el carbassó.


  • Talla les olives negres en rodanxes no massa primes.



 I ara, a cuinar:
  • Pensa que en la mateixa paella hi faràs tota la verdura, així que posa bastant oli en una paella i comença a sofregir el porro, amb el foc mig. 


  • Al cap d'un minut, hi poses també el pebrot vermell i ho remenes. 


  • Quan vegis que comença a fer-se tou, hi afegeixes les rodanxes de carbassó. No cal que esperis gaire estona, eh?. Posa el carbassó dintre de la paella, sense por, que es courà tot junt.
  • Tapa-ho i que es vagi coent a poc a poc. De tant en tant, ho remenes.


  • Mentrestant, aprofita per rentar i partir per la meitat els tomàquets cherry.


  • Posa sal al contingut de la paella i ho remenes.
  • I tot seguit col·loca-hi dintre els tomàquets cherry amb un pols de sal, ho tapes i que es vagi coent a foc mitjà-baix. Quan ho remenis, mira de no trencar els tomàquets, més que res perquè els has posat sencers amb la idea que facin bonic...


  • Quan ho tinguis cuit, si vols, és el moment en que et pots aturar. Ho treus de la paella i ja continuaràs la preparació una estona abans de sopar.


A partir d'aquí ja no et podràs aturar:
  • En un recipient gran hi poses la nata per cuinar, una mica de sal i una mica de pebre blanc, la mozzarella i les olives negres.


  • Afegeix-hi les verdures.


  • I ho remenes, amb compte, per allò que et deia: per no destrossar els tomàquets.

I la part final:
  • Col·loca la placa de massa brisa, amb el mateix paper amb què vé embolicada, al motllo que faràs servir, punxa-n'hi una mica la base amb una forquilla i la poses al forn, a 200º durant 10 minuts.


  • No apaguis el forn, treu-ne la massa brisa i aboca-hi dintre tot el que tens al recipient. 


  • I ho tornes a col·locar al forn durant uns 20-25 minuts més o fins que vegis que la pasta brisa s'ha tornat rosseta. Si punxes el centre amb un escuradents, t'ha de sortir net. Compte, vigila, que no se't cremi la pasta!
  • I aquí la tens, tal com surt del forn. Veus el paper? Ha evitat que s'enganxi al motlle. 


  • Abans de treure la quiche del motlle, deixa que es refredi una mica perquè en calent se't podria trencar. I bon profit!



Trucs:
  • Pots utilitzar qualsevol formatge que t'agradi, no cal que sigui mozzarella.
  • Si no tens olives negres, també t'aniran bé les olives verdes, però el color resultant no serà tan contrastat. 
  • Quan compris els porros, procura que siguin ben rectes i consistents perquè si són tous o estan inflats és que són vells.

Un altre dia pots fer:










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada