Cua de lluç amb xampinyons

És molt fàcil de fer i queda d'allò més bo. Has provat mai de combinar el lluç amb els xampinyons? Doncs prova-ho, que de segur que t'agradarà!



Ja hem sobrepassat les 400.000 visites!
Gràcies a tots els que passeu per aquí!


La història d'avui:

Mira, han sortit bolets al jardí!, diu l'un. Al juny?, s'extranya l'altre. Doncs, sí, dues rotllanes de bolets petits que semblen carreretes. Fa alegria trobar-se bolets davant del nas, especialment si quan en vas a buscar no en trobes gaires... Els podem afegir a un fricandó avui mateix. Però mirant i remirant, hi ha la sospita que aquests intrusos no siguin carreretes i després de consultar el web d'un expert es veu clarament que hi ha un parell de diferències, així que val més no fer el ximple i deixar-les estar. Vaja, ens hem quedat sense fricandó!



I la recepta:

Demana a la peixateria que t'obrin la cua de lluç en dos filets i que en treguin l'espina. L'espina, si vols, la pots congelar per a un dia que la vulguis afegir a una sopa de peix.


Necessitarà per a 2 persones:

Una cua de lluç grossa
300 gr. de xampinyons
1 ceba
Oli verge d'olives arbequines
Sal, pebre blanc i julivert




Per començar:
  • Llença la meitat del peu dels xampinyons que vé plena de terra, renta'ls a raig d'aixeta i talla'ls a làmines ni primes ni gruixudes.
  • I també pela la ceba i talla-la a daus.


  • Ara escalfa un bon raig d'oli en una paella i hi poses els daus de ceba. Foc baix i ho vas remenant de tant en tant fins que vegis que la ceba comença a fer-se tova, cosa de pocs minuts, eh?


  • Quan la ceba comenci a fer-se tova -no esperis pas que sigui cuita del tot-, hi afegeixes els xampinyons, un pessic de sal i una mica de pebre blanc, ho remenes, tapes la paella i ho vas vigilant. Foc mig-baix.
  • Ho vas remenant de tant en tant i, quan vegis que tot s'ha tornat tovet és que ja és cuit. Apaga el foc perquè ja tens més de la meitat de la feina feta!



Per acabar:
  • Posa els filets de lluç dins d'una safata de forn amb un rajolí d'oli i reparteix la barreja de xampinyons i ceba pel damunt de cada filet. Ei, i l'oli que t'hagi quedat a la paella també l'hi poses.
  • I ho col·loques a mitja alçada dins del forn calent, a 180º, escalfor dalt i baix, durant 10-12 minuts, segons si els filets són més grossos o més petits.


  • I ja està fet! Ràpid a menjar-t'ho, que el peix s'ha de menjar calent!



Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada