Pollastre amb cervesa

Una manera diferent de fer el pollastre, oi? Ja veuràs quin gustet hi dóna la cervesa! Per això és important que escullis una cervesa que t'agradi i que sigui suau perquè hi deixi el gust però no sigui la protagonista del plat.




La història d'avui:

Tot el matí ha estat enganxat al mòbil. Moltes trucades però no n'ha tret res en clar, com cada vegada que ho intenta. Fa temps que volen vendre's el pis perquè el troben massa gran i dóna molta feina, ara que els fills han marxat de casa i que ells es jubilen. El que passa és que tampoc no el voldrien malvendre. La seva il·lusió és anar-se'n a un poble de muntanya, ni gran ni petit, on coneguis a la majoria de veïns, no com a ciutat que no coneixes ni als del pis de sobre. Però quan posa un anunci, tots els que truquen són agències que li volen comprar a meitat de preu. Així, no, home, així no!, els diu...



I la recepta:

Necessitaràs per a 4 persones:

Un pollastre d'1,700 kg. tallat a trossos
1 porro
3 pastanagues
1 cervesa
15 ametlles torrades 
Sal, pebre negre, pebre vermell i nou moscada
Oli verge d'olives arbequines
2 gots d'aigua calenta o de brou calent




Per començar:
  • Pela i talla a rodanxes les pastanagues i la part més blanca del porro.


  • Renta els trossos de pollastre i posa-hi sal, pebre negre, pebre vermell i nou moscada ratllada.


  • I els poses a enrossir dins d'una paella amb oli abundant ben calent. Enrossir vol dir coure només fins que el pollastre agafi color per fora. Per dins ja es courà més endavant, no pateixis.


  • Treu els trossos de pollastre de la paella i, en el mateix oli, hi fas sofregir el porro i la pastanaga, tot al mateix temps. Sofregir vol dir fregir superficialment, només fins que vegis que les verduretes es tornen toves. Ja s'acabaran de coure més endavant. Paella tapada, foc baixet i ho vas remenant de tant en tant perquè no se t'enganxi.
  • Quan les verduretes comencin a ser toves, hi afegeixes el pollastre i ho remenes una mica.


  • De seguida hi tires la cervesa, apuges una miqueta el foc i esperes que l'alcohol de la cervesa s'evapori, cosa d'un parell de minuts, ja ho veuràs per l'olor. Ves-ho remenant mentrestant.


  • Tan bon punt com l'alcohol s'hagi evaporat, hi incorpores els dos gots d'aigua calenta o de brou calent, el què tinguis a mà. Tapa la cassola, foc baix i que vagi fent xup-xup durant vint minuts.
  • Aleshores tritures -piques- les ametlles per fer la picada i l'escampes pel damunt del pollastre.


  • I que segueixi fent xup-xup fins que el pollastre sigui tou. Segons la mida del pollastre necessitarà més temps de xup-xup. Com més gros, més temps. Això vol dir que, tot plegat, un pollastre petit en poc més de mitja hora està fet i un de gros pot necessitar una hora sencera. Tu després de la mitja hora de tant en tant punxa'n un tall gruixut amb una forquilla i, si encara ofereix resistència, vol dir que necessita més temps.
  • I ja està!



Truc:
  • Aquest plat és igualment bo, o més, l'endemà que el dia que el fas. Així que és genial per endur-t'ho a la carmanyola!

Un altre dia pots fer:

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada