Pa de pessic de llimona i canyella

Et vé de gust alguna cosa dolceta a mitja tarda? Cap problema, aquest pa de pessic es fa en molt poca estona, no és gens empalagós i va molt bé per anar-ne tallant bocinets mentre fem petar la xerrada. Un cafetó calent, un moscatell amb gel, tot hi va bé...





La història d'avui:

A la floristeria del barri tenen plantes i flors exposades al carrer. Entre elles hi ha un llimoner, no gaire alt, no farà més de 70 cm., però està farcit de llimones. En té tantes i són tan grosses que fins i tot el dobleguen, del propi pes. M'encantaria endur-me el llimoner a casa però en el meu balcó no hi tindria les condicions que requereix un arbre. Què hi farem...!





I la recepta:

No hi posis més canyella de la que t'indico perquè la canyella domina molt el gust i no notaries el gustet de la llimona.

Necessitaràs:

3 ous grossos
225 gr. de sucre
125 gr. de llet
150 ml. d’oli d’oliva verge d’olives arbequines 
250 gr. de farina
10 gr. de llevat en pols
1 culleradeta de canyella en pols
El suc i la ratlladura d'un parell de llimones grosses o de tres de mitjanes



És molt senzill de fer:
  • Posa a la batedora els ous i el sucre i ho bats fins que vegis la barreja ben escumosa, amb més volum que en començar.


  • Afegeix-hi la llet i l’oli, la farina i el llevat tamisats, la canyella en pols, i el suc i la ratlladura de llimona. Una cosa darrere l'altra, en aquest ordre, però tot al mateix temps. 
  • Continua batent-ho una estoneta amb les barnilles o amb el braç de l'amassadora fins que no hi quedi cap grumoll.



I ara cap al forn:
  • Aboca-ho al motlle i enforna-ho de la següent manera: a 200º durant 15 minuts, i aleshores abaixes la temperatura a 180º i l'hi tens durant 20 minuts més. En total seran 35 minuts dins del forn.
  • Si l’escuradents surt net després de punxar el centre del pa de pessic, ja el pots treure del forn. Si no, deixa-l’hi uns minuts més. 
  • Recorda deixar-lo refredar damunt d’una reixeta.


Quina pinta de tendre, eh? I ja has vist que és molt fàcil.


Trucs:
  • La ratlladura de la llimona és el que li dóna l'aroma perquè a l'escorça és on s'hi concentra.
  • Si untes amb oli i un pols de farina el motlle, et serà més fàcil desemmotllar el pa de pessic de llimona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada