Llenguado amb ametlles, taronja i llimona

Fàcil de fer, com la majoria dels meus plats. I ràpid: en 10 minuts el tens fet. I a més de ser boníssim, mira quin aspecte més bonic que té!





La història d'avui:

S'acaba de llevar i s'ha trobat un gran canvi inesperat. Tot el seu cos és una expressió de sorpresa i fa una cara de felicitat que s'encomana. Es mira els globus que hi ha escampats per tota la casa i va de l'un a l'altre fent oh!, oh!. La mare se'l mira entendrida i li posa la corona. Per molts anys, fill, ja tens dos anyets, li diu. Ell riu content i torna als globus...




I la recepta:

Per fer el llenguado amb ametlles, taronja i llimona demana a la peixateria que  et treguin el cap i totes dues pells del peix.


Necessitaràs per a cada persona:

1 llenguado
12 ametlles torrades
El suc de mitja taronja
El suc de mitja llimona
Sal i pebre negre
Una mica de farina
1 cullerada sopera de mantega




Per començar:
  • Pela i trinxa les ametlles torrades, però sense reduir-les a pols. T'han de quedar els bocins grossets. Ho pots fer al morter perquè potser controlaràs millor la mida que deixaràs els bocins d'ametlla o posant-les dins d'una bosseta i picant amb un estri contundent o amb una trituradora, si la domines prou.


  • Ara tira un rajolí petit de llimona i un altre de taronja damunt del peix, un pessic de sal i una mica de pebre negre. I l'enfarines.


  • Posa una cullerada sopera ben plena de mantega en una paella a foc mig-baix i, quan estigui gairebé desfeta, hi col·loques el llenguado. Paella destapada. Quan sigui rosset d'una cara, el gires i que s'enrosseixi de l'altra cara. Ei, no badis, que això és cosa ràpida!



Per acabar:
  • Quan el llenguado sigui ros de totes dues bandes, afegeix a la paella les ametlles trocejades i el sucs de taronja i llimona.


  • Deixa reduir una mica el suc, cosa d'un minut, i ja ho pots treure. Fàcil, oi?



Trucs:
  • Com que el peix és més bo calent, si vols pots fer el mateix dia amb antelació tots els passos excepte coure'l. Deixa el peix a la nevera, enfarinat i tot, i tapat. I te'n pots anar a allà on vulguis, que a l'hora de dinar només necessites uns minutets per coure'l!
  • Si fas més d'un llenguado, el suc trigarà més d'un minut en reduir-se. Ja sé que t'ho imagines, ja ho sé! Però no em costa gaire dir-ho...

Un altre dia pots fer:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada