Magdalenes de taronja

Magdalenes per als petits i els grans, per esmorzar o berenar, amb perfum de taronja! És que un cop comences, ja costa de parar de menjar-ne! Mira quina pinta més bona que tenen!






La història d'avui:

Ha obert dos ulls com dues pomes. Magdalenes de l'àvia! Es mira interrogant al seu pare. Com han arribat a casa si l'àvia no pot sortir?, diu amb mitja llengua mentre va disparat a buscar-ne una. He passat jo per casa de l'àvia, somriu el pare. Se la menja en un tres i no res i en reclama una altra. Magdalenes de l'àvia!, repeteix amb il·lusió i la boca plena... 





I la recepta:

Si no saps com mesurar l'oli o el suc de taronja, els peses. Amb aquestes quantitats tan petites no hi ha gairebé diferència entre el pes i els mililitres. Així  doncs 90 ml. equivaldrien a 90 grams. 


Necessitarà per a 12-14 magdalenes:

3 ous grossos
125 gr. de sucre
2 taronges de suc
60 ml. de iogurt natural (mig iogurt)
90 ml. d'oli verge d'olives arbequines
180 gr. de farina
9 gr. de llevat
1 cullerada més de sucre per al final




Per començar:
  • Primer que res, renta molt bé la taronja perquè n'aprofitaràs la pell i tot. I si no en coneixes la procedència, desinfecta-la.
  • Escórre una taronja fins a obtenir-ne 60 ml. de suc. I ratlla la pell de l'altra. 


  • Ara bat els ous amb el sucre fins que la barreja agafi un color més claret i augmenti força de volum. Convé que t'hi entretinguis 5-6 minuts amb la batedora elèctrica, perquè com més ben batut estigui, més esponjosa serà la barreja i més et pujaran les magdalenes. 


  • Hi afegeixes el suc de taronja, el iogurt, l'oli, la ratlladura de la taronja i ho bats una mica més. Aquí no cal que t'hi entretinguis gens perquè la barreja ja és esponjosa. Que estigui ben barrejat i prou.


  • I ja només et falta posar-hi la farina barrejada amb el llevat. Fes-ho passar per un sedàs o per un colador i així no et farà grumolls. I ho tornes a batre una mica, fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.


  • Ara guarda la massa a la nevera i te'n despreocupes durant 30 minuts.


Per acabar:
  • Reparteix la massa dins de les càpsules de magdalena. És igual si són de paper o de silicona. No les omplis del tot, eh? 
  • El que sí que va molt bé és posar les càpsules dins d'un motllo metàl·lic. No em preguntis per quin motiu perquè no ho sé, però va molt bé per ajudar-les a pujar. Ei, però si no en tens de metàl·lic, no passa res! Quan jo no en tenia, també pujaven...



I cap al forn:
  • Escalfa el forn a 210º, amb escalfor a dalt i a baix i sense aire.
  • Just quan el forn sigui calent, escampa mitja culleradeta petita de sucre damunt de cada magdalena i les hi col·loques, al prestatge del mig. 
  • Les has de tenir dins del forn durant 12-14 minuts segons forn, perquè ja saps que cada forn és un món..Als 12 minuts, punxa el centre d'un parell de magdalenes amb un escuradents. Si surt sec, ja estan fetes. Si surt mullat, és que necessiten un parell de minuts més.
  • Deixa-les refredar damunt d'una reixeta. I ja estan fetes!


  • Ai, que poc que duraran!

Truc:
  • Quan les treguis del forn cremen. Per tant, no les toquis. Però al cap d'un minut o dos ja no cremen tant, i és el moment de posar-les damunt de la reixeta perquè, com més triguis a fer-ho, més "suarà" la magdalena per sota. I això no t'interessa que ho faci.

Un altre dia pots fer:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada