Espaguetis a la carbonara

Els italians no hi posen nata, però aquí sí que n'hi posem. Un dels nens estimats, darrerament no demana macarrons, ara vol els espaguetis a la carbonara, ei, amb nata, eh?






La història d'avui:

Més d'un ho sabia. Ell ja no prenia cap mena de precaució i es deixava veure en públic amb altres dones. Altres ho sabien, però a ella la va agafar per sorpresa. Com pots dir que t'has enamorat d'una altra si no ha canviat res entre nosaltres, si no he notat res, si ahir encara vam fer l'amor?, és la pregunta que ella no parava de fer-li mentre el veia omplir una maleta petita... 




I la recepta:


Amb el formatge pots fer dues coses: o el poses dins de la salsa com veuràs a la recepta, o el poses a taula perquè cadascú se'n posi el què vulgui.


Necessitaràs per a 2 persones:

200 gr. d'espaguetis
1 ceba
150 gr. de cintes de bacon
250 gr. de xampinyons
200 gr. de nata líquida per cuinar
1 ou gros
Oli verge d'olives arbequines
Sal i pebre negre
Formatge parmesà ratllat

Les cintes de bacon les trobaràs al supermercat però, si allà on vius no en trobes, només has de tallar el bacon, amb un ganivet esmolat o amb tisores, a tires fines.




Per començar:
  • Renta i talla els xampinyons a làmines. O bé compra'ls ja laminats: t'estalviaràs feina.


  • Talla la ceba a daus petits i la poses en una paella amb oli calent. Foc baix i ves-ho remenant.


  • Quan vegis que la ceba comença a agafar color, hi afegeixes els xampinyons laminats i les cintes de bacon, tot al mateix temps. Paella tapada i foc baix. Ei, ves-ho remenant de tant en tant, que no se t'enganxi!


  • Veuràs que tot es va fent tovet i que els xampinyons es van fent róssos. Posa-hi un pessic de sal i una mica de pebre negre, i hi aboques la nata líquida. Torna-ho a remenar. Paella destapada i foc baixet, que faci xup-xup un parell de minuts tot junt.


  • Ara bats l'ou amb una punteta de sal i també l'afegeixes a la paella. Ho has de remenar sense parar fins que l'ou estigui ben integrat.


  • Si hi vols posar el formatge, ara és el moment. L'hi poses, ho remenes un momentet i apagues el foc immediatament. Tapa la paella perquè no es refredi.

Per acabar:
  • Només et falta bullir els espaguetis amb aigua abundant i sal el temps que  t'indiqui el fabricant.


  • Els escórres, els serveixes i hi reparteixes pel damunt la salsa amb els xampinyons i el bacon. I ja està!



Trucs:
  • Si no t'agrada el gust del parmesà, posa-hi el formatge que més t'agradi.
  • Pots preparar la salsa amb unes hores d'antelació. Guarda-la a la nevera i, a l'hora de dinar, només hauràs de fer bullir la pasta i escalfar una mica al microones la salsa carbonara.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada