Amanida de 4 boletes

Així n'hi diuen els nens i així va quedar batejada! Ràpida de fer i se la mengen sense rondinar, tot són avantatges!





La història d'avui:

Es mira al vidre de la porta mentre el metro va corrent. Assaja una postura, n'assaja una altra, s'allisa els cabells rinxolats... Està tan absorta en la seva imatge que no s'adona que darrere seu hi ha un grupet de noiets de dotze o tretze anys que se la miren i riuen. Quan el metro entra a l'estació, s'estira amunt els pantalons amb un bon moviment de caderes. Els noiets esclaten a riure tapant-se la boca. Baixa i camina lentament cap el noi que l'espera. Vet aquí les postures...




I la recepta:

Una recepta que gairebé no és recepta perquè no has de coure res!

Necessitaràs per a 2 persones:

15-20 boletes de mozzarela
16 tomàquets de cirerol (cherry
Mig meló cantaloup
Un grapadet d'olives negres sense pinyol
Uns quants brots de canonges




I per a la vinagreta: 

Sal, oli verge d'olives arbequines, vinagre de Mòdena 
i una cullerada de mostassa o de mel


Primer que res:

Ei, recorda que has de tenir freds de la nevera tots els ingredients i fer l'amanida en l'últim moment, perquè ja saps que les amanides perden "vida" si les fas esperar!
  • Treu boles del meló cantaloup. T'anirà bé la cullereta de París però, si no en tens, una cullereta de postre i un bon joc de canell també et soluciona el tema.



  • Neteja els tomaquets de cirerol i els canonges i ja pots muntar el plat: només has de repartir les boletes de forma equivalent en cada plat i afegir-hi al final uns quants brots de canonges.



Per acabar:
  • Prepara la vinagreta de la següent manera: posa dins d'un pot amb tapa 4 cullerades soperes d'oli + 1 cullerada sopera de vinagre + 1 culleradeta de mel o de mostassa + un pols de sal. No et passis amb la sal.  
  • Tapa el pot i sacseja'l fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats. I ja està! Tasta-la i, si convé, hi afegeixes una mica més de sal o de vinagre, i ho tornes a sacsejar fins que sigui al teu gust.


  • Ei, sempre ho pots fer de la forma tradicional, eh? Posant tots els ingredients en un bol i batent-los amb una forquilla... 
  • Ja només et falta abocar la vinagreta a cada plat o servir-la en un recipient perquè cadascú es posi la que vulgui. Feina feta!



Truc:
  • Pots enriquir l'amanida afegint-hi nous trencades a bocins, o festucs, o avellanes. 

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada