Pastís infantil astronautes de l'espai

Un pastís de l'espai em va demanar el nen estimat, amb astronautes. Ràpid, a comprar astronautes, planetes, estrelletes i una lluna... Després, fer el pastís no porta gaire feina perquè són dos pastissos molt tendres, un damunt de l'altre, farcits amb ganache de xocolata.




La història d'avui:

Se li ha escapat la pilota al jardí del costat. La veu molt a la vora però el bracet no li arriba a través de la tanca vegetal de separació per fer-la venir. Demana ajuda, desesperat, la pilota, córre, la pilota. M'estira per la mà, vine, ajuda'm. Tinc les magdalenes al forn, espera't un momentet. No, no, córre, que el gos del veí la pot mossegar. Quan la recuperem, la careta se li il·lumina. L'altre nen que ha vingut a jugar fa saltirons d'alegria i tots dos tornen a reprendre el joc. 




I la recepta:

Els ingredients són els mateixos per al pastís petit que per al pastís gros. Només canvien les quantitats, així que no t'espanti la llista, que sembla molt llarga però no ho és.

Necessitaràs per al pastís petit:

3 ous grossos
90 gr. de sucre
90 gr. de farina + 10 gr. llevat
30 gr. de cacau (o nesquik o colacao)
60 gr. de iogurt (mig iogurt)
60 gr. mantega tallada a daus

1 motllo rodó de 15 cm x 8 cm d'alt

 Necessitaràs per al pastís gros:

4 ous grossos
120 gr. de sucre
120 gr. de farina + 13 gr. llevat
40 gr. de cacau (o nesquik o colacao)
1 iogurt
80 gr. mantega tallada a daus

  1 motllo rodó de 20 cm x 8 cm d'alt




També necessitaràs:
  • Almíbar per pintar tots dos pastissos: 100 gr. sucre glace + 200 gr. d'aigua mineral
  • Farcit per a tots dos pastissos: 300 gr. nata per muntar + 22 gr. de cacau + 45 gr. de sucre glace.
  • Xocolata per cobrir tots dos pastissos: 150 gr. de xocolata de cobertura + 150 gr. de nata líquida + 75 gr. de mantega tallada a daus.

Primer que res:
  • Ei, abans de res, treu la mantega de la nevera perquè vagi perdent la fredor. Recorda que la necessites tallada a daus i a temperatura ambient, vol dir que ha de ser tova.



Comença fent el pastís petit:
  • Posa els 3 ous amb els 90 gr. de sucre dins d'un bol i els bats amb varetes, ben batuts, fins que la barreja tingui un color més claret i augmenti de volum.


  • Afegeix al bol la mantega tallada a daus junt amb els 60 gr. de iogurt.


  • I ara hi afegeixes els 90 gr. de farina, els 10 gr. de llevat i els 30 gr. de cacau, passant-ho per un sedàs. Ho bats fins que la barreja sigui fineta i no hi quedi cap grumoll.


I cap al forn:
  • Aboca la massa dins del motllo petit. Ei, si el teu motllo no és de silicona, l'has d'untar amb una mica de mantega i un pols de farina perquè no se t'hi enganxi res. I si no té gaire profunditat, hi poses una tira d'acetat o de paper de forn tot tombant (mira't la foto) perquè el pastís et pujarà bastant.


  • Escalfa el forn a 170º, escalfor dalt i baix, sense ventilació, i posa el motllo al segon prestatge començant a comptar per baix. Tindràs el pastís dins del forn durant 40 minuts. Aleshores el punxes amb un escuradents llarg i, si surt sec, ja pots treure el pastís immediatament. Si surt mullat, vol dir que necessita uns minutets més de forn.
  • Deixa refredar el pastís damunt d'una reixeta i, quan sigui fred, el parteixes per la meitat horitzontalment.



Ara fes el pastís gran:
  • Fes el pastís gran exactament igual que el pastís petit, però amb les mesures corresponents. També, quan sigui fred, el parteixes horitzontalment per la meitat.
  • Pinta les meitats de cada pastís per dintre amb l'almíbar lleuger que faràs fent bullir durant 2 minuts els 200 gr. d'aigua mineral amb els 100 gr. de sucre glace.


El farcit:



  • I l'escampes per l'interior d'una cara de cada pastís. 



  • Torna a tancar cada pastís com qui tanca un llibre i posa el pastís petit damunt del pastís gros. I ja tens la major part de la feina feta!
  • Cobreix tots dos pastissos amb la xocolata de cobertura que t'explico aquí i el deixes refredar mitja hora a la nevera (o una hora a temperatura ambient) abans de col·locar-hi els astronautes i els planetes. No t'esperis gaire més o no se t'enganxaran. I deixa que la xocolata del pastís s'acabi de refredar del tot, millor dins de la nevera.



Truc:
  • Pots fer els pastissos el dia abans i guardar-los, ben embolicats amb paper film, dins de la nevera. I l'endemà en fas el farcit i la cobertura.

Un altre dia pots fer:

Pastís carta, de xocolata blanca, sense fondant















 















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada