Pollastre estil Kentucky

Avui recepta americana fàcil, amb un gust que diuen que recorda el pollastre de la famosa cadena de restaurants ràpids!





La història d'avui:

Una companya de la feina, casada amb un americà, fa anys que em va passar aquesta recepta. S'havia passat mitja vida canviant de domicili per tots els Estats Units per la feina d'ell i ara, finalment, s'havien pogut establir a Catalunya, a prop del mar. Somiava poder-s'hi quedar, per la mare que ja era gran, per la platja, pel clima i per l'enyorança, però amb la feina d'ell això no se sap mai, deia sempre... Em va explicar que la recepta la van publicar a un diari important dels USA dient que era la recepta original de la cadena KFC. No sé si ho és o no, però el pollastre fet així és tendre per dins i cruixent per fora!




I la recepta:

Ei, no t'espantis que la llista d'ingredients és tan llarga perquè porta 10 espècies i herbes, no perquè sigui difícil! Ah, els de KFC diuen que n'hi van 11 però a mi me la van donar així...


Necessitaràs per a 4 persones:

1 pollastre tallat a troços o 12 cuixetes
500 ml de llet + el suc d'una llimona petita
1 ou
sal
Oli verge d'olives arbequines
300 gr. de farina + 30 gr. de maizena

Si compres cuixetes, no tens feina. Però si compres el pollastre sencer i no vols feina, demana que te'l tallin així: les cuixetes soles, el carpó en dos troços, les ales partides per la meitat i els pits en quatre troços cada un.





I la llista d'espècies i herbes:
  • Espècies: Necessites 14 gr. de cada espècie: pebre negre, pebre blanc, pebre vermell, sal d'all i gingebre en pols.
  • Herbes: També necessites 14 gr. de farigola, 14 gr. d'alfàbrega i 8 gr. d'orenga. 
  • I 8 gr. de mostassa + 8 gr. de sal d'api (d'aquesta no n'he trobat i no n'hi he posat)



Per començar:

  • A la recepta original fan servir buttermilk, però com que aquí és un ingredient difícil de trobar el "fabricarem". Només cal barrejar llet amb llimona, ja veus tu... Tan fàcil com posar la llet en un recipient i afegir-hi el suc de la llimona. Ho remenes un moment i ho deixes que reposi mentre tu vas fent. Al cap d'uns 10 minuts la llet sembla que s'hagi tallat... Doncs no, ja tens fet el buttermilk!


  • I ara farem la barreja de les herbes i de les espècies. En aquest moment només en necessites la meitat de cada una. L'altra meitat la faràs servir més tard. Així que prepara 2 bols d'herbes i 2 bols d'espècies. No t'equivoquis i barregis totes les quantitats de cop, eh? Recorda que en total en tindràs 4 bols.

N'has de fer dos bols de cada

  • Barreja el buttermilk que has "fabricat" amb l'ou, 1 bol d'herbes i 1 bol d'espècies. Ho pots fer a mà o amb la batedora elèctrica, com vulguis.
  • Ei, ja veus que et sobrarà l'altre bol d'herbes i l'altre bol d'espècies. De moment, no els toquis.


  • I aboques la barreja damunt del pollastre, que hauràs rentat a raig d'aixeta i després escorregut. Que quedi ben cobert. I ho poses dins de la nevera 2 o 3 hores. Així el pollastre agafarà tot el gust de la marinada. I si ho prepares a la nit per a l'endemà, ho pots tenir tranquil·lament tota la nit dins de la nevera. Fora de la nevera no, eh?, que porta ou cru.



Per continuar:
  • En un altre recipient, ara barrejaràs la farina + la maizena + la mostassa + la sal d'api + l'altre bol d'herbes i l'altre bol d'espècies que tenies apartats. Ben barrejat, fins que et quedi de color uniforme.


  • Treu el pollastre de la marinada i ves-lo passant directament per la barreja d'herbes i espècies. No treguis tots els bocins de cop, fes-ho de tres en tres, per exemple.



  • I els fregeixes en una cassola o paella amb oli calent abundant. O millor encara en una fregidora, si en tens. Has de mirar que els talls de pollastre et quedin ben rossos per tot arreu.



Per acabar:
  • Deixa escórrer els talls en una reixeta durant uns segons i a menjar-te'ls. Ràpid, que es refreden!



Truc:
  • Quan treguis el pollastre ja fregit, no el posis a escórrer damunt d'un paper de cuina, eh? Et quedaria estovat i t'interessa que sigui cruixent per fora i tendre per dins.

Un altre dia pots fer:












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada