dimecres, 5 de juny del 2019

Piruletes de xocolata sense forn

Vols fer feliç a algun nen o nena? Ei, o a algun ganàpia també, eh? Apa, fes aquestes piruletes i veuràs com puja la teva popularitat...! I no necessites forn!





La història d'avui:

D'ençà que el nas li sobresurt pel damunt de la taula de la cuina, ha descobert  que al món hi ha coses més bones que les farinetes de cereals: les magdalenes. En demana i faig com qui sent ploure. Insisteix amb els sons guturals que fan els bebès d'un any i, quan veu que no se'n surt, acaba fent una llarga explicació en llengua bebè, gesticulant amb expressivitat i assenyalant la safata tapada amb una campana de vidre. Em declaro vençuda. Qui s'hi pot resistir a tanta eloqüència?




I la recepta:
  • Pots comprar els palets per a les piruletes de fusta o de paper. Els de plàstic trobo que no hi van tan bé, però molta gent els fa servir.
  • Amb les quantitats que et dono et sortiran moltes piruletes, suficients per a una festa infantil. Si no en vols fer tantes, utilitza menys xocolata.

Necessitaràs:

1 taula de xocolata blanca de cobertura
1 taula de xocolata negra de cobertura
Paper vegetal o paper de forn
Palets de piruleta

Per guarnir: estrelletes, sprinckles, ossets, sucre de colors... al teu gust!




Primer, organització:
  • Fes totes les piruletes negres de cop. I quan les tinguis acabades, fas les blanques. O al revés. Així evites allò tan típic que t'embrutes un dit de xocolata negra i totes les piruletes blanques acaben emmascarades...


  • Abans de començar, col·loca el paper vegetal damunt d'una superfície plana i els palets i els guarniments al costat. 
  • Ei, com que es tracta de fer piruletes rodones, si vols, pots dibuixar rodones per una cara del paper vegetal, amb ajut d'una moneda grossa, d'un tap o d'un got petit i, com que es transparenten, tindràs una guia quan posis la xocolata per l'altra cara.



Per començar:
  • Talla a troços regulars la xocolata negra i la fas desfer al bany Maria. Si no domines aixó del bany Maria, clica aquí i veuràs com es fa: molt fàcil i la xocolata no es cremarà!


  • Quan la xocolata negra estigui ben desfeta, sense cap grumoll, ja la pots fer servir. Treballaràs amb una cullera. O, si domines la màniga pastissera, ho fas amb la màniga. Tu esculls. Jo ho faig amb cullera.
  • Agafa una cullerada de xocolata negra desfeta i posa-la al paper vegetal fent rodones. No la facis massa prima, perquè se't trencaria. Ajuda't amb la panxa de la cullera. 


  • Posa-hi un palet a cada una. Mira't la foto. Si no tens clar si hi quedarà enganxat, fes-hi caure una gota de xocolata al damunt.
  • I ja les pots decorar. Cada una de una manera o totes iguals, la teva imaginació és la què mana! I si t'ajuda un nen o una nena, deixa que les decori ell o ella, ja veuràs que bé us ho passareu!



Per continuar:
  • Quan les tinguis fetes, deixa-les dins de la nevera 10-15 minuts perquè s'endureixin i ja tens la feina feta. Després només les hauràs de desenganxar del paper vegetal amb compte i nyam!

Per acabar:
  • Ara repeteix tot el procés amb la xocolata blanca, començant pel bany Maria. També poses les piruletes a la nevera 10-15 minuts quan les tinguis decorades i ja està!


  • Si ho fas amb nens o nenes, prepara't a tenir una cuina esquitxada de xocolata per tot arreu, però t'hauràs divertit un munt i ells o elles hauran estat d'allò més feliços... especialment quan es mengin les piruletes de xocolata!
  • Ah, i es poden guardar fetes molts dies!



Trucs:
  • No vulguis fer de cop totes les piruletes. Pensa que quan la xocolata es refredi no hi podràs enganxar la decoració... Quatre o cinc cada vegada és una bona quantitat. I tornes a escalfar la xocolata i en fas quatre o cinc més.
  • Si fer el bany Maria et fa mandra, pots fer desfer la xocolata al microones: posa els troços de xocolata en un recipient de vidre i al microones, a tota potència durant 30 segons. Ho treus, ho remenes i tornes a repetir l'operació fins que la xocolata estigui ben desfeta. Atenció: com que no pots controlar què passa exactament dins del microones, córres el risc que la xocolata es cremi. Després no diguis que no t'ho he dit...! Ei, però hi ha gent que ho fa i no se li crema.

Un altre dia pots fer:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada