Crema de carbassa i poma amb gingebre

Un plat veggie amb ingredients que trobaràs a tot arreu, per endur-te a la carmanyola o per trobar-te'l fet per a sopar, genial!






La història d'avui:

Puja al tren com cada dissabte al matí i acomoda la maleta. Li esperen tres hores de viatge. Obre el llibre que només tancarà per anar a prendre un cafè i, poc abans d'arribar, quan el paisatge s'ompli de tarongers. Ella ja haurà reservat un restaurant que, com sempre, segur que el sorprendrà. Somriu un moment pensant en tants anys sense voler comprometre's i aquesta noia, en canvi, tot i la distància el té ben atrapat...




I la recepta:

Les pomes que intervenen en la recepta donen un toc de gust. Per tant, si hi poses pomes àcides o pomes dolces, hi haurà un matís de diferència. Com que totes són bones, tria-les al teu gust!



Necessitaràs per a 4 persones:

500 gr. de carbassa pelada i tallada
3 pomes grosses
1 ceba
1 llimona
1 bocí de gingebre
Sal i pebre negre
Oli verge d'olives arbequines
1,5 l. d'aigua calenta o de brou calent





Per començar:
  • Pela i talla a daus la ceba i talla a daus la carbassa.


  • També peles i talles a daus les pomes i hi tires un raig de llimona per evitar que s'ennegreixin.


  • I pela i ratlla un bocí de gingebre. En necessitaràs una cullerada sopera, aproximadament, de gingebre ratllat.




Per continuar:

  • Ara posa oli en una paella gran o en una cassola ampla i, quan sigui calent, hi tires els daus de ceba i els de carbassó.


  • Foc mig-baix, ho remenes, hi poses un pessic de sal, ho tapes i que es vagi fent a poc a poc. Ves-ho vigilant, eh? Que no es cremi!
  • Quan vegis que la carbassa es va fent tova, hi afegeixes els daus de poma, la ratlladura de gingebre i ho remenes. 


  • Continues amb el foc mig-baix i la cassola tapada fins que la poma comenci a ser tova.
  • Quan la poma comenci a ser tova, si treballaves amb paella, passa-ho tot a una cassola, que t'anirà millor. 
  • Ara ho cobreixes d'aigua bullent o de brou bullent, el què tinguis a mà, i ho deixes coure tot junt, amb la cassola tapada i el foc baixet, que vagi fent xup-xup durant 30 minuts.



Per acabar:
  • Tasta-ho per si ja està prou cuit o necessita alguns minuts més de foc. Tot ha d'estar ben tovet.
  • Tritura tot el contingut de la cassola amb un minipimer. No hi posis tot el líquid de cop i així pots controlar si la crema de carbassa i poma amb gingebre t'agrada més espessa o més clareta.
  • Ho tastes, hi afegeixes una mica de pebre negre i, si fa falta, de sal. Ho barreges, ho tornes a tastar i ja està!



Truc:
  • Fes-ne més del què necessites i així te'n quedarà per a la carmanyola de l'endemà!
  • Si et sobra força líquid, no el llencis pas! Guarda'l a la nevera i l'endemà hi pots bullit arròs o pasta i tindràs un primer plat ràpid.

Un altre dia pots fer:














2 comentaris:

  1. Un recepta sorprenent i mooooolt original!! El toc del gingebre és fantàstic. Gràcies, Anna, la tornaré a fer!!

    ResponElimina