Pasta amb pebrots de tres colors i tonyina

Un altre plat de pasta per endur-te a la carmanyola. Molt complet i fàcil de fer, amb la proteïna de la tonyina, els carbohidrats de la pasta i les vitamines de la verdureta! Què més vols, oi?





La història d'avui:

Va una mica despistada. No sap a què atribuir el canvi que ha fet ell. Tan amable, tan pendent d'ella... Això feia anys que no passava. De fet, des que van començar a sortir. I ara, tot en un plegat, aquest canvi. Estava ben contenta fins que ho va comentar amb la companya de l'oficina. Ui, nena, això és que té un embolic amb algú i se sent culpable, li va etzibar l'altra sense miraments. Cada nit l'observa mentre es miren plegats una sèrie, intentant endevinar...




I la recepta:

Si compres els pebrots grossos, només en necessitaràs mig de cada color. La resta no la llencis, eh?, que els pots aprofitar demà per fer un pollastre amb pebrots i tomàquet, per exemple.


Necessitaràs per a 2 persones:

200 gr. de tallarins o pasta similar
3 pebrots petits: un de vermell, un de groc i un de verd
1 ceba 
2 llaunes de tonyina
Oli verge d'olives arbequines
1 fulla de llorer
Sal




Per començar:
  • Ratlla la ceba i reserva-la, que la faràs servir aviat.


  • Renta bé els pebrots i talla'ls a quadradets.


  • Posa oli en una paella i, quan sigui ben calent, hi tires els quadradets de pebrot.
  • Ho remenes, abaixes el foc fins a mig-alt, tapes la paella i ho vas vigilant. Remena-ho de tant en tant.


  • Quan vegis que els pebrots comencen a fer-se tous, hi poses un pessic de sal, ho remenes i hi afegeixes la ceba ratllada.


  • Ho tornes a remenar, tapes la paella i que es vagi fent tot junt a foc mig-baix. Sabràs que és cuit perquè la ceba serà tan transparent que gairebé no la veuràs.
  • Mentrestant, fes bullir la pasta amb aigua, un pessic de sal i una fulla de llorer durant un minut menys del temps que t'indiqui el fabricant.

Per acabar:
  • Només has d'escórrer la pasta, sense esbandir-la, abocar-la a la paella perquè es barregi amb els pebrots i la ceba, donar-hi un paell de voltes tot junt i ja pots servir els plats. Rega-ho amb una mica d'oli del de la paella.
  • Escampa-hi una llauna de tonyina a cada plat i llestos!



Truc:
  • Si t'agrada el gust de l'all i no tens cap cita de compromís, en pots trinxar un de cru al damunt de cada plat, en el moment de servir-ho.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada