Ei, que a tot arreu diuen que la xocolata ajuda a aprimar-se i que les nous fan miracles! Doncs mira, com que aquest pastís en porta, ens el podrem menjar sense remordiments!
La història d'avui:
Sóc un home insignificant, repeteix sempre que té algú disposat a escoltar. Sóc baixet i poca cosa, els veïns amb prou feines em recorden, el meu cap no m'ha encarregat mai cap feina delicada en els quinze anys que treballo amb ell. I per a les dones sóc transparent...! De tant repetir-ho, ho diu mecànicament, sense a penes convicció. I se'n va, passatge enllà, amb el seu jersei gris deformat dels colzes, els seus pantalons grisos arrugats i les sabates grises desgastades.
I la recepta:
No et costarà gens de fer aquest pastís. Única precaució que has de tenir és untar el motlle amb oli o amb un retall de mantega, abans de posar-hi la massa a dins. Fes-ho encara que sigui de silicona, que n'hi ha que també donen disgustos en el moment de desemmotllar!
I si el teu motllo és de metall o de vidre, a més d'untar-lo, escampa-hi un pessic molt petit de farina.
Necessitaràs
per a un motlle de 18 cm. de diàmetre:
3 ous
200 gr. de sucre
150 gr. de farina + 10 gr. de llevat
120 ml. de llet
110 ml. d'oli
50 gr. de cacau
1 poma golden
50 gr. de nous sense closca
1 culleradeta d'oli o de mantega per untar el motllo
1 culleradeta d'oli o de mantega per untar el motllo
Una llimona petita
Ratlladura de taronja (opcional)
Per començar:
- Talla a bocins regulars les nous. No cal que siguin tots exactament iguals, eh?
- Separa els rovells de les clares i bat els rovells amb el sucre fins es vegin esponjosos i de color més claret. Ei, i guarda les clares a la nevera fins que les necessitis, que serà cap al final de tot.
- Afegeix-hi la farina, el cacau i el llevat, tot junt, fent-ho passar per un sedàs i ho tornes a batre, fins que no t'hi quedi cap grumoll.
- Ara posa-hi l'oli i la llet i ho bats una mica més, fins que la massa sigui homogènia.
Per continuar:
- Pela i ratlla la poma i col·loca-la en un bol amb suc de llimona. Això ho fas perquè no se t'enfosqueixi mentre no la fas servir.
- Ratlla una mica de pell de llimona i de taronja per donar perfum al pastís.
- Treu les clares que tenies a la nevera i munta-les a punt de neu. Si no ho has fet mai, clica aquí i veuràs com es fa. És facilíssim i molt ràpid!
Ara treballaràs a mà:
- Col·loca la ratlladura de llimona i taronja, la poma ratllada i els bocins de nou dins de la massa i ho barreges tot molt bé a mà. T'anirà bé per fer-ho una llengua de silicona o una espàtula. O una cullera grossa, de les de servir.
- Ei, la foto enganya. La massa et quedarà de color més fosc.
- I ja només et falta afegir-hi les clares a punt de neu. Remena-ho a mà, molt suaument, amb moviments circulars de dalt a baix, fins que estigui tot ben barrejat.
I cap al forn:
- Posa la massa en un motllo i introdueix-ho en el forn calent a 180º, escalfor dalt i baix, sense ventilació, durant 35 minuts o fins que en punxar-lo amb un escuradents, et surti net.
- Deixa-ho refredar damunt d'una reixeta.
Ja el tens fet! Si vols, escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt. Tindrà el mateix gust però serà una mica més bonic...!
Trucs:
- Tot el que s'ha de batre ho pots fer a mà, amb una batedora de varetes, si tens temps i força al braç. Però un minipimer o una amassadora van molt millor!
- Si no trobes pomes Golden, que són molt dolcetes, la Red Delicious o la Starking també t'aniran bé.
- Si no tens cacau, posa-hi el mateix pes de colacao o de nesquik.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada