Magdalenes de xocolata

Per esmorzar, per endur-se-les a la feina per a mig matí o per repartir entre els companys, les magdalenes sempre són benvingudes!





La història d'avui:

Es mira fixament l'hortet de la guarderia. Quan veu que m'hi acosto assenyala una planta i diu "mira, això és fonoll". El van plantar ell i altres nens de la seva classe i se'n sent molt orgullós de veure com va creixent. M'agafa per la mà i em porta al llimoner del centre del pati. Això són llimones, em diu. I jo torno a fer com si no ho sabés. Somriu satisfet.




I la recepta:

Aquestes magdalenes són molt fàcils de fer, ja ho veuràs! Només hauràs de vigilar quan les posis al forn per no passar-te de temps.


Necessitaràs per fer 10-12 magdalenes:

2 ous grossos
100 gr. de sucre
60 ml. d'oli verge d'olives arbequines
60 ml. de llet
75 gr. de farina
10 gr. de llevat
25 gr. de cacau


Per començar:
  • Bat els ous junt amb el sucre, amb ajut del minipimer, fins que la barreja sigui escumosa i de color més claret.


  • Posa-hi l'oli i la llet i continua batent una mica més, fins que la barreja sigui homogènia.


  • Afegeix-hi la farina, el llevat i el cacau passant-ho per un sedàs i ho tornes a batre una estoneta, fins que no hi quedi cap grumoll.



I cap al forn:
  • Reparteix la massa en els motlles de magdalena. Ei, no els omplis fins dalt de tot! Deixa un dit sense omplir perquè les magdalenes dins del forn augmentaran de volum.


  • I cap al forn calent, a 220º, durant 12 minuts o fins que, en punxar el centre de les magdalenes amb un escuradents, et surti net. No et confiïs massa, eh? Perquè si les tens més temps del necessari dins del forn, et sortirien eixutes...
  • Deixa-les refredar damunt d'una reixeta. I no te les mengis totes, guarda'n alguna per als altres!



Trucs:
  • Hi pots posar una mica de sucre glace per sobre, quan siguin fredes. Per fer bonic, més que res.
  • Els motlles, com més amples siguin de la base, menys et pujaran les magdalenes.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada