dimecres, 28 de desembre de 2016

Guatlles rostides amb carbassó

Un plat dels de sucar pa! Les guatlles, tan tendres, i el carbassó amb tot el gust de la salsa, et quedarà boníssim!





La història d'avui:


S'atura davant de l'aparador ple de llumetes de colors que s'encenen i s'apaguen. Amb el nas enganxat al vidre diu que vol que els Reis li portin una pilota i moltes joguines. Encara és massa petit per saber quines joguines hi ha al món, però ja té clar que "moltes" és més que "una"...





I la recepta:

Aquesta recepta la pots preparar d'un dia per a l'altre, si vols. I un quart d'hora abans de dinar, fas la part final, la d'afegir-hi el carbassó. Ja veuràs que bo que et queda!

I no et descuïdis de comprar pa per sucar-hi!






Necessitaràs per a 2 persones:

4 guatlles
2 carbassons
1 ceba
La part blanca d'un porro
1 pebrot vermell
1 tomàquet madur
1 fulla de llorer
2 gots plens de brou calent o d'aigua calenta
Sal, pebre negre, pebre vermell
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  • Neteja i talla a daus el pebrot i a rodanxes la part blanca del porro.


  • Talla la ceba a daus.




  • Treu les plomes petites que tenen les guatlles darrere de les ales i al final de les potes. Ho pots fer amb unes pinces o, encara millor, passant-les per una flama.
  • Renta les guatlles per dins i per fora i posa-hi sal, pebre negre i pebre vermell i ho col·loques en una cassola amb oli calent abundant. Foc mig. Les has de fer enrossir per fora. Ja s'acabaran de coure per dins més endavant.


  • Quan siguin rosses, ja les pots treure del foc. No llenci l'oli, que l'aprofitaràs ara mateix.
  • En el mateix oli posa-hi el pebrot i el porro. Ho tens a foc baixet, remenant de tant en tant, fins que el porro comenci a ser tou i aleshores hi poses la ceba tallada a daus. Tapa la cassola i remena-ho de tant en tant.


  • Quan la ceba sigui tova, hi afegeixes el tomàquet ratllat, la fulla de llorer i un pessic de sal.


  • Que vagi fent, a foc baixet i amb la cassola tapada. Al cap d'uns cinc minuts, torna-hi a posar les guatlles i que continuï la cocció dos o tres minuts més, també amb la cassola tapada.



  • Ara és el moment de posar-hi el brou calent o l'aigua calenta, el que tinguis. Dos gots ben plens. I continues la cocció amb la cassola tapada i el foc mig-baix durant 15 minuts. Això ho fas perquè tots els gustos s'integrin.



Per continuar:
  • Mentre les guatlles van fent xup-xup, renta i talla els carbassons a rodanxes gruixudes d'uns 2 cm. més o menys. 


  • Quan faci els 15 minuts que les guatlles fan xup-xup, treu totes les verdures i el suc que tens a la cassola, ho tritures amb el minipimer fins que no hi quedi cap grumoll i ho tornes a abocar dins de la cassola, junt amb les guatlles. Col·loca-hi també les rodanxes de carbassó.


  • Posa un pensament de sal al carbassó, tapa la cassola i que vagi fent a foc ben baixet fins que el carbassó sigui tendre. Trigarà uns 15 minuts, més o menys, segons el gruixudes que siguin les rodanxes. Ho pots comprovar amb una forquilla: el carbassó ha de ser tou i s'ha de deixar punxar sense esforç. 
Feina feta!




Trucs:
  • Mira que les guatlles tinguin el pit ben ple, que no els hi notis l'os central. Seran més tendres.
  • Tria els carbassons prims i amb la pell lluent. També seran més tendres.

Un altre dia pots fer:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada