Molt fàcil i molt ràpid de fer! Un primer plat o un acompanyament fet en un moment. I et quedarà super-bo!
La història d'avui:
Se sent una respiració forta i una mena de gemec que em fa entrar en alerta. Sembla que respiri amb dificultat però, al mateix temps, el gemec té ritme i vé del jardí. Corro cap a la finestra perquè sé que el meu veí està sol a casa i ja comença a tenir una edat. Mira que si li està passant alguna cosa! Va vestit tot de negre, porta els auriculars posats i va saltant i esbufegant al ritme de la música que segurament escolta. S'atura i ho torna a repetir. Em tranquil·litzo. Els professors de ball es veu que ja les fan aquestes coses quan assagen una coreografia nova...
I la recepta:
Amb les mesures que et dono en pots fer un primer plat o bé fer dos acompanyaments. Si, en lloc de fer-ho per a una persona ho fas per a dues, doncs dobla les mides. Que sí, que ja ho sé que ja ho sabies...
Necessitaràs per a 1 persona:
2 pastanagues grossetes
La part més blanca d'un porro mitjà
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Herbes de Provença
Per començar:
- Renta i pela les pastanagues.
- Treu les fulles externes del porro, fes-li un tall, obre'l com a la foto i neteja'l a raig d'aixeta perquè de vegades porta terra entre les capes.
- Talla la pastanaga a rodanxes no gaire primes, de mig centímetre de gruix més o menys.
- I també talles el porro a rodanxes no tant gruixudes com les de les pastanagues.
- Escalfa oli en una paella i hi poses les rodanxes de porro. Foc mig i paella destapada.
- Ho vas remenant de tant en tant i quan vegis que el porro es va fent tou -cosa de 3 o 4 minuts- hi afegeixes les rodanxes de pastanaga. Foc mig-baix i paella tapada.
- Ves-ho remenant. I al cap de 5 minuts hi poses un pessic de sal i un pessic d'herbes de Provença. Foc baixet i paella tapada.
- Passats 5 minuts més la pastanaga serà tova. Comprova-ho punxant-ne una rodanxa amb una forquilla i, si és tova, ja hauràs acabat la feina! Si encara no la trobes prou tova, deixa-la coure un parell de minuts més.
Truc:
- La part de color verd fosc del porro no la llencis: la pots aprofitar quan facis un brou.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada