Mongetes amb botifarra per a gent amb pressa

Ei, que amb aquest plat tan fàcil i ràpid no hi ha excusa per endur-se a la facultat o a la feina un dinar boníssim! I és ideal per al Dijous Gras!







La història d'avui:

Al pare sempre li havien agradat els esmorzars de forquilla a mig matí. Tant es podia menjar una esqueixada de bacallà com unes mongetes amb cansalada o una amanida de llenties amb tonyinaA la nena li semblava impossible que, prim com era, es pogués endrapar tot allò. Amb els anys, ja mare de família, es va anar acostumant els dissabtes al matí a fer ella també un bon esmorzar de forquilla...





I la recepta:

Compra les mongetes cuites, de pot, o en un lloc de confiança, i així la part més farragosa de la feina ja la tens feta!


Necessitaràs per a 2 persones:

2-4 botifarres, segons la gana
400 gr. de mongetes cuites
Un grapadet de daus de pernil
Oli verge d'olives arbequines





Per començar:
  • Escalfa oli abundant en una paella i quan sigui ben calent hi poses les botifarres. Compte que  quan toquin l'oli et poden esquitxar i fa mal!


  • Foc mig. Quan siguin rósses d'una cara, les gires fins que agafin color de l'altra cara. Aleshores, les treus del foc però no llencis l'oli.


  • En el mateix oli, hi poses els daus de pernil i les mongetes. Foc mig-baix i que es vagi fent tot junt. Ei, si veus que hi ha poc oli, afegeix-n'hi una mica més.
  • No hi posis sal, eh? Que tot ja en porta.


  • Important! No remenis les mongetes de qualsevol manera, que es trenquen i acabaries fent-ne puré! Ho has de remenar poques vegades i amb molta suavitat. Millor si ho fas amb una espàtula.

Per acabar:
  • Quan vegis que les mongetes comencen a ser rósses, posa-hi al damunt les botifarres, que s'escalfi tot junt un minut o dos i ja està!


  • Menja-t'ho calent, que és més bo! I si t'ho has d'endur l'endemà a la carmanyola, deixa-ho refredar abans de posar-ho a la nevera.




Truc:
  • Com més bona sigui la botifarra, millor serà el resultat. Així que, si pots, compra botifarres de qualitat.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada