Pastissets amb poma i orellanes de préssec

La poma dóna humitat a aquests pastissets tan tendres. Fes-ne uns quants i tindràs l'esmorzar fet per tres o quatre dies!





La història d'avui:

Va amb una pastanaga a la mà repetint "carrot, carrot" amb mitja llengua mentre empaita al gat. Els pares estan impacient perquè comenci a parlar perquè altres bebès de la guarderia ja parlen bastant, però ell està aprenent dues llengües alhora i no acaba d'arrencar... El gat s'enfila escales amunt: no vol ni pastanaga ni carrot!




I la recepta:

És molt fàcil de fer. El més entretingut és ratllar la poma i això ho faràs en un vist i no vist! Per cert, si les pomes són grosses, amb 2 en tens prou, però si són de les petites en necessitaràs 3.


Necessitaràs per a 4 pastissets:

125 gr. de sucre
3 ous
1 iogurt de llimona
65 ml. d'oli verge d'olives arbequines
65 ml. de llet
125 gr. de farina
5 gr. de bicarbonat 
1 culleradeta de canyella en pols
2 o 3 pomes golden
100 gr. d'orellanes de préssec
1 llimona




Per començar:
  • Bat el sucre amb els 3 ous fins que facin escuma i el color sigui més claret que en començar. Fes-ho amb el minipimer, amb una amassadora o a mà si vols, però a mà és més cansat, ja t'ho dic.


  • Afegeix-hi el iogurt de llimona, l'oli i la llet, tot al mateix temps, i continua batent-ho una estona més.
  • Ara posa-hi la farina, el bicarbonat i la canyella en pols, passant-ho per un sedàs. No cal que t'omplis d'estris la cuina: un colador normal i corrent et farà el mateix servei.



Per acabar:
  • Talla les orellanes de préssec a bocinets petits. Ho pots fer amb un ganivet esmolat o bé amb les tisores de cuina, el què et vagi millor.


  • Escórre mitja llimona en un bol.
  • I en l'últim moment fas les pomes: pela-les i ruixa-les amb el suc de l'altra mitja llimona perquè no se t'ennegreixin. 
  • Ratlla les pomes i les poses dins del bol. Remena-les una mica perquè s'acabin d'impregnar del suc de llimona.


  • Aboca els bocinets d'orellana i les pomes ratllades amb el suc de la llimona i tot, a dins de la massa que estaves preparant i remena-ho a mà, amb una espàtula o una llengua de silicona, suaument, fins que estigui tot ben barrejat. 




I cap al forn:
  • Unta els motllos de silicona amb una mica de mantega i reparteix-hi la massa. No cal que siguin motllos especials, pots fer servir els de fer magdalenes o les flameres, si no en tens d'altres. 
  • I cap al forn, calent a 180º amb ventilació, durant 20 minuts si els motllos són una mica grans. Si són motllos petits, estigues alerta a partir dels 15 minuts.


  • Passats el temps, punxa el centre de cada pastisset amb un escuradents. Si surt eixut, ja els pots treure. Si surt mullat, vol dir que encara necessiten algún minut més de forn.



  • Deixa'ls refredar una mica dins del motlle abans de desemmotllar-los perquè, com que són molt tendres, si els desemmotlles en sortir del forn se't podrien trencar.



Trucs:
  • Si no trobes orellanes de préssec, fes-ho amb orellanes d'albercoc, que d'aquestes en trobaràs fins i tot d'envasades als súpers.
  • Els motllos que utilitzis, si són metàl·lics, cal que els untis amb mantega i els empolsimis amb farina abans d'abocar-hi la massa. Si no ho fessis, se't podrien enganxar els pastissets. Si són de silicona no cal, però si els untes amb una mica de mantega no hi farà cap mal...

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada