Un bon berenar o esmorzar, que t'omplirà d'energia positiva! Amb el gust dolcet dels plàtans i el catacrec dels festucs... ui que bo!
La història d'avui:
La història d'avui:
Els seus moviments són tan suaus que sembla una papallona passejant-se entre les flors. Amb delicadesa arrenglera una copa o recol·loca el plec de la cortina. Quan se'n va, tanca la porta i llença una darrera mirada a l'hotelet familiar heredat dels pares i dels avis, tan clàssic, tan decadent, que és el seu orgull malgrat que ara rep tan pocs hostes que ha de treballar en un altre lloc per guanyar-se la vida... S'aixeca el coll de l'abric i enfila carrer avall.
I la recepta:
Com que els festucs generalment els venen amb closca, per obtenir els 100 gr. que et fan falta per a la recepta, n'hauràs de comprar uns 250 gr. amb closca. I la closca l'has de treure tu, és clar! O tenir sort i trobar-ne de pelats.
Ei, festucs sense sal, eh? Ja saps que en venen amb sal i sense. Doncs no t'equivoquis, que estàs fent una recepta dolça...
Necessitaràs:
3 ous
150 gr. de sucre morè
90 ml. d'oli verge d'olives arbequines
250 gr. de farina + 10 gr. de llevat
4 plàtans madurs
1 llimona
100 gr. de festucs torrats sense closca
Opcional: Mitja culleradeta de canyella en pols
Opcional: Mitja culleradeta de canyella en pols
Per començar:
- Bat els ous amb el sucre fins que la barreja sigui ben escumosa.
- Talla 2 plàtans a rodanxes primetes i les ruixes amb suc de llimona. Aquestes les posaràs senceres dins del pastís.
- Els altres 2 plàtans els talles a rodanxes gruixudes i també les ruixes amb suc de llimona. Això ho fas perquè no se t'ennegreixin. Aquestes tritura-les bé.
- Ara afegeixes els plàtans triturats i l'oli a la barreja d'ous i sucre que havies preparat i ho bats una mica més.
- Posa-hi la farina i el llevat passant-ho per un sedàs. Si hi vols posar la canyella, ara és moment de fer-ho.
Ara treballaràs a mà:
- Ja pots anar escalfant el forn a 180º, amb aire, o a 180º escalfor dalt i baix, que ja estàs acabant la feina.
- Incorpora a la massa els festucs pelats i les rodanxes de plàtan que havies reservat senceres.
- Ho barreges a mà perquè tot s'integri bé i les rodanxes no es trenquin. Pots fer servir una llengua de silicona, una espàtula o una cullera grossa.
Per continuar:
- Col·loca la massa dins del motllo que vulguis fer servir i el poses al forn calent a 180º durant 40 minuts o fins que en punxar-la amb un escuradents, l'escuradents et surti eixut. Si et surt mullat vol dir que el pastís encara necessita uns minutets més de forn.
- Deixa'l refredar una estoneta, el desemmotlles i que s'acabi de refredar damunt d'una reixeta. I ja el tens fet!
- Si encara et sobra una mica de temps, pots barrejar sucre glace amb una mica de suc de llimona i escampar-ho pel damunt de la coca.
Trucs:
- Si fas servir un motllo diferent del meu, sense forat al mig, la coca requerirà uns 5 minuts més de temps per ser cuita.
- Un motllo de silicona no necessita ser untat abans de fer-lo servir, però si el que utilitzes és d'un altre material, o no confies en el teu motllo de silicona, pren la precaució d'untar-lo amb oli i escampar-hi un pols petit de farina per tot l'interior per evitar que la coca s'hi enganxi.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada