Pollastre amb pastanaga, prunes i orellons

Et serveix igual per un dinar de festa com per endur-t'ho a la carmanyola. Així que fes-ne una mica més del què necessitis i ja tindràs dinar per a l'endemà!





La història d'avui:

La furgoneta blanca circula a poc a poc quan és dia de treure les andròmines. S'atura a cada container de brossa reciclable, en baixen dos nois i hi remenen per dintre. Se n'enduen els cartrons i tot el metall que troben davant de les escales. Un xicot que també recull metall amb un carret improvisat, protesta. Els dos nois se li encaren, baixa el conductor de la furgoneta amb cara de pocs amics i el xicot decideix que no hi té res a fer. Se'n va amb el cap cot mentre els altres tornen a la feina.




I la recepta:

Ei, compra pa, que la salsa és molt bona!

Necessitaràs per a 2 persones:

4 - 6 cuixetes de pollastre, segons la gana
1 llimona
1 gra d'all
1 ceba
3 pastanagues
6 prunes i 10 orellons
Mig got de vi negre
1 litre de brou bullent o d'aigua bullent
Sal, pebre negre, pebre vermell i orenga
Oli verge d'olives arbequines




Per començar:
  •  Pela i talla les pastanagues a rodanxes primes i també ratlla la ceba.


  • Renta les cuixetes, asseca-les una mica amb paper de cuina i ruixa-les amb suc de llimona.
  • Posa-hi sal, pebre negre, pebre vermell i orenga.


  • Posa oli abundant en una paella o en una cassola i, quan sigui ben calent, hi enrosseixes les cuixetes, junt amb el gra d'all sencer, del que només n'hauràs tret la pellofa blanca exterior però l'hi hauràs deixat la pell rosada.
  • Enrossir vol dir fregir superficialment, només fins que les cuixetes siguin rósses per fora. No pateixis que ja s'acabaran de coure més endavant.



Per continuar:
  • Treu les cuixetes i, en el mateix oli, hi poses la ceba ratllada i la pastanaga.  No cal que hi posis sal. 
  • Si t'hi ha quedat poc oli, afegeix-n'hi un raig. Foc baix, paella tapada. 
  • Ves-ho remenant de tant en tant fins que la ceba es vagi enrossint i la pastanaga es torni tova.


  • Torna a col·locar-hi les cuixetes i aboca-hi pel damunt el mig got de vi. Remena-ho una mica. Foc mig, paella destapada i no te'n vagis lluny. 


  • Al cap d'uns 3-4 minuts, l'alcohol ja s'haurà evaporat. 
  • És el moment d'afegir-hi el brou calent o l'aigua calenta, el què tinguis, fins que el líquid cobreixi una mica més amunt de la meitat de les cuixetes. Quan arrenqui el bull, també posa-hi les prunes i els orellons. 
  • Deixa que faci xup-xup, tapat i a foc mig-baix, durant 25 minuts, vigilant tot sovint que no es quedi sense suc. Pots afegir-hi brou calent o aigua calenta si veus que el líquid s'està evaporant massa.
  • Punxa les cuixetes amb una forquilla o un escuradents, per veure si ja són cuites i tendres. No t'han d'oferir resistència. Ei, pensa que si són grosses necessitaran uns minuts més de foc. Davant del dubte, en els plats de xup-xup val més un minut més de cocció que un minut menys, sempre i quan no hi falti suc!
  • Tasta la salsa per si vols corregir-ne la sal, tot i que probablement no farà falta.
  • I ja està! 



Trucs:
  • El pollastre amb pastanaga, prunes i orellons serà més bo si el deixes reposar una estona. Inclús el pots fer el dia abans!
  • El pebre negre acabat de moldre és més gustós que el que ja venen mòlt.
  • Si no trobes orellons, o no t'agraden, posa-hi més prunes.

Un altre dia pots fer:









2 comentaris:

  1. Que bé que ho expliques pels que no tenim ni idea! És perfecte aquest pas a pas amb detalls precisos que dificilment es troben a les receptes i que pels no iniciats són imprescindibles! Moltissimes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, tots hem començat igual sense tenir-ne ni idea, eh? Tu ves provant receptes i ja veuràs com te'n sortiràs. Mira, a la dreta de la pantalla hi ha Etiquetes/Tags. Clica a "fàcil" i et sortiran més de 140 receptes fàcils-fàcils. Ànim!
      Anna, històries a la cuina

      Elimina