Sopa de farigola, com es fa?

És tan fàcil i ràpida de fer! La humil farigola és digestiva i antisèptica, i feta amb sopeta és ideal per després de dies de menjars exagerats, com festes familiars, casaments, Nadal...






La història d'avui:

La iaia de casa era molt afeccionada a la sopa de farigola. Li agradava molt. No només se la prenia com a remei, sinó que se la feia com a primer plat perquè li venia de gust. A mi m'encantava l'olor que s'escampava per mitja casa... I ara encara m'agrada!






I la recepta:

La sopa de farigola l'has de fer just quan te la vulguis menjar perquè freda no val res. Te l'has de menjar calentona i ja veuràs que bé que et va.



Per a 1 persona necessitaràs:

1 got i mig d'aigua
Uns quants branquillons de farigola
Oli verge d'olives arbequines
Sal
Pa torrat



Primer ocupa't del pa:

  • Fes unes quantes torrades, al teu gust, millor inclús si el pa és del dia abans. Jo n'hi poso quatre o cinc per plat.
  • I les col·loques en el plat que hagis de fer servir.




I ara t'ocupes de la farigola:
  • Només has de posar aigua a bullir fort, que faci bombolles. 
  • Agafa uns quants branquillons de farigola. Més o menys una mida com ara aquesta és suficient per a una persona.


  • I posa'ls durant uns 20-30 segons dins de l'aigua que està bullint . 


  • Apaga el foc passats aquests segons i deixa infusionar la farigola sense tocar-la de dins de l'aigua. Fins aquí hauràs fet una infusió de farigola. 
  • Aquesta infusió te la podries prendre tal qual, com a remei, però el gust no és pas tan bo com quan fas la sopa, eh?


  • Veus quin color que ha agafat la infusió? Doncs això vol dir que ja la tens a punt. Hauran passat uns 5-10 minuts, depenent de si la farigola és més o menys eixuta.
  • Ja pots retirar els branquillons de farigola de l'aigua.


I ara acaba el plat:
  • Posa sal i oli a les llesques de pa torrat.


  • I ara hi aboques la infusió al damunt, passant-la per un colador.



I a menjar de seguida i, de passada, aprofites per desinfectar-te l'aparell digestiu!


Trucs:
  • La farigola es conserva seca durant dos o tres anys però sempre és millor si fas servir la que ha estat collida durant l'any en curs.

Un altre dia pots fer:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada