Roses per Sant Jordi! Precioses, dolces, per dir t'estimo a algú especial. Ei, o per triomfar en un berenar amb la colla!
Ha sortit disparat de la feina, com cada any per Sant Jordi. Recórre la rambla de dalt a baix buscant la rosa més perfumada, es fixa en com les floristes la guarneixen i no compra les roses fins que no ha passat per totes les parades. Una de blanca per a la mare i la més bonica, de color vermell encès, per a ella. S'afanya a anar al pàrking a buscar el cotxe i arriba a la porta d'on ella treballa quan el personal comença a sortir. Just a temps, es diu, mentre la veu venir amb una gran rialla a la cara.
I la recepta:
Procura comprar pomes sense ceres afegides perquè les utilitzaràs amb pela i tot. De conreu ecològic o semblant. Si no en trobes, hauràs de rentar molt bé la poma.
- Si vols fer més de 5 roses, dobla totes les quantitats d'ingredients. Ei, ja sé que és obvi, però no em costa gaire de dir-ho, oi?
Necessitaràs per a 5 roses precioses:
1 planxa de pasta de full
1 poma ben grossa de pell vermella o 2 de mitjanes
1 bol ple d'aigua amb el suc de mitja llimona
3 cullerades de melmelada de préssec
3 cullerades de melmelada de préssec
1 culleradeta de canyella en pols
Sucre glace per decorar
Per començar:
- Renta i asseca les pomes i treu-n'hi el cor. Si no tens l'estri per fer-ho, no passa res. Ja l'hi treuràs un cop hagis partit la poma.
- Parteix la poma de dalt a baix, mulla-la amb un rajolí de suc de llimona i talla-la a rodanxes tan primes com puguis. Si no l'hi havies tret el cor, treu-l'hi ara amb el ganivet, abans de fer les rodanxes.
- Tal com vagis tallant rodanxes de poma, col·loca-les dins del bol amb l'aigua i el suc de la llimona. Així no se t'ennegriran.
- Quan ja tinguis totes les rodanxes fetes, posa el bol 5 minuts al microones, a 800 w. Això ho fas per estovar una mica la poma i que es torni flexible, perquè hi puguis treballar amb més facilitat.
- Si no tens microones, poses pomes i líquid en un cassó al foc baixet fins que les pomes siguin una mica toves, sense arribar a ser cuites.
- Després, tant si ho has fet al micro com si ho has fet al foc, escórres les rodanxes. Un escorredor o un colador gros t'aniran bé per fer-ho.
Per continuar:
- Mentre la poma es refreda, estén ben plana la planxa de pasta de full i estira-la una mica amb el corró. Ei, pensa a enfarinar una mica el corró!
- Talla la planxa de pasta de full en 5 tires de la mateixa mida, aproximadament d'uns 6-7 cm. d'ample.
- I hi escampes una mica de melmelada per tota la superfície, amb ajut d'un pinzell o de la panxa d'una cullereta.
- Ara les rodanxes de poma ja seran fredes. Ves-les col·locant a cada tira de pasta de full, ocupant només la meitat longitudinal de la tira.
- Les rodanxes les has de posar de manera que una es sobreposi a l'altra. Mira't la foto. Procura també que la part de la pela vermella sobresurti una mica de la tira de pasta de full.
- Veus que la poma no ocupa més que la meitat de la tira de pasta de full? Doncs ara la part que no té poma la doblegaràs, com si tanquéssis un llibre, damunt de la poma.
- Escampa una mica de canyella damunt de la poma, si t'hi agrada, abans de fer el doblec.
- I ella soleta et quedarà així, veus? Fan tan de goig que ja te les menjaries ara mateix...! Ep, no ho facis, que encara són crues!
- Quan les tinguis totes fetes, col·loca-les dins de motllos per a magdalenes. Si no confies prou en el teu motllo o no és de silicona, posa-hi un retall de paper de forn en el fons.
I cap al forn:
- Col·loca les roses al forn calent a 200º i les hi tens durant 35-40 minuts, segons forn, o fins que la pasta de full sigui rossa. Cap a la meitat del temps, sense treure les roses del forn i sense cremar-te, tapa-les amb un bocí de paper d'alumini o de paper de forn.
- Deixa-les refredar damunt d'una reixeta i, quan siguin fredes, escampa-hi una mica de sucre glace pel damunt.
Trucs:
- Quan escampis la confitura, pots posar-hi la de préssec o la que més t'agradi, com la d'albercoc o de taronja, per exemple, que també hi van molt bé.
- Abans de posar les roses al motllo, si vols que et quedin encara més rossetes, pinta la part de la pasta de full amb ou batut.
Un altre dia pots fer:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada