Pizza de xampinyons, pernil York i mozzarella fresca

Genial per a un sopar amb poca feina! I ben complet, amb proteïnes, lactis i vegetals. 




La història d'avui:

Alt i prim, molt actiu, no para de parlat mentre treballa. Té els cabells molt llargs recollits en una cua que no renuncia a tallar-se malgrat que el seu fill de deu mesos l'hi estira tan aviat com la té a l'abast. Li agradaria que el nen seguís el seu ofici, tot i que diu que no el vol condicionar. El farà soci del Barça l'any vinent, això sí. I desgrana plans de futur, un darrere l'altre.






I la recepta:

Si compres els xampinyons laminats, encara ho faràs més depressa.


Per a 4 persones necessitaràs:

Una placa de pasta brisa
200 gr. de pernil York
200 gr. de xampinyons
200 gr. de mozzarella fresca
300 gr. de mozzarella ratllada 
1 pot petit de tomàquet triturat
Una ceba
Sal
Oli verge d'olives arbequines



Per començar:
  • Ratlla la ceba i sofregeix-la en oli calent fins que vegis que comença a fer-se rossa. Fes-ho amb el foc baixet i vigilant.


  • Quan la ceba sigui rossa, posa-hi la meitat del pot de tomàquet i un pessic de sal. Ei, tomàquet triturat cru, eh? No hi posis pas tomàquet fregit. El foc ha de ser mitjà i ho has de remenar de tant en tant.


  • Quan el tomàquet passi de color vermell viu a vermell més amarronat, estarà cuit. 


Per continuar:

  • Estén ben plana la placa de pasta brisa, amb el paper que vé embolicada i tot, que faràs servir també dins del forn. Si treballes damunt de la reixa del forn, molt millor.
  • Ara posa el tomàquet damunt de la placa de pasta brisa, amb ajut d'un pinzell de silicona. No cal que sigui una capa gaire gruixuda.


  • Damunt de la capa de tomàquet, escampa-hi la meitat del formatge ratllat.
  • I hi reparteixes per sobre el pernil York tallat a troços més aviat grossos.


  • Hi poses la mozzarella fresca tallada a troços més o menys iguals i hi escampes per sobre la resta del formatge ratllat.


  • Ja només et falta afegir-hi els xampinyons. Com que no en vaig trobar de laminats, em va tocar tallar-los. Si a tu et passa el mateix recorda que, abans de laminar-los, els hi has de tallar el peu i després rentar-los bé a raig d'aixeta perquè perdin la terra que porten.


  • Damunt de tot hi distribueixes els xampinyons. No cal que hi posis sal perquè el formatge ja hi dòna el punt.


  • Un rajolí d'oli per tot arreu i cap al forn. Tingues el forn calent a 200º, escalfor dalt i baix sense aire, quan hi introdueixis la pizza. 



  • En 12 minuts estarà a punt. Te la vas mirant perquè pot variar d'un forn a l'altre. I si la base ja està al punt de cuit que a tu t'agrada, ja la pots treure. Si no, deixa que la pizza es faci uns minuts més. Vigila, eh? Que cremada ja no té remei!


Quina pinta més xula, oi?


Trucs:
  • Si allà on tu vius no tens oli d'oliva, fes servir mantega a trocets petits per repartir damunt de la pizza.
  • Si no vols fer servir tomàquet ratllat de pot, ratlla 4 tomàquets madurs naturals.

Un altre dia pots fer:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada