Amanida d'estiu

A l’estiu, plats amb poca feina! Aquesta amanida està plena de vitamines i la faràs en un moment quan tornis de la platja. 





La història d’avui:

El sol li crema la pell. Fa estona que se n’ha adonat però li fa mandra moure’s. Puja una brisa refrescant del mar i el bamboleig de la barca la bressola a ritme de les onades. Amb els ulls aclucats li sembla que flota entre núvols. Ell vé pel darrere i li fa un petó als cabells, en silenci. Tants anys junts i encara nota una petita descàrrega elèctrica que li recórre el cos... Estàs vermella com una gamba, sent que li diu ell mentre se’n va.




I la recepta:

Això gairebé no és ni una recepta perquè no cal cuinar cap dels ingredients! Ei, i si compres el formatge ja tallat en daus, encara tindràs menys feina.


Necessitaràs per a 4 persones:

1 enciam “meravella” o del tipus què més t’agradi.
Tomàquets cherry vermells, grocs i kumato. Posa-n’hi tants com vulguis, però una mida que està bé és dos de cada color per persona.
2 llaunes petites de tonyina amb oli
1 llauna de blat de moro dolç
1 pot de 100 gr. de formatge blanc tendre en daus.
Un bon grapat d’olives trencades o de les que més t’agradin.
Opcional: 1 o 2 cebes tendres


Per a la vinagreta:

Oli verge d'olives arbequines, sal, vinagre de Mòdena.




Per començar:
  • Neteja molt bé les fulles d’enciam a raig d’aixeta, posa-les uns minuts a remullar dins d’un recipient amb aigua, escórre-les i després trenca-les amb els dits i les vas col·locant als plats.



  • Escórre l’oli de la tonyina, esmicola-la una mica i reparteix-la pels plats.


  • Ara hi afegeixes els tomàquets cherry.


  • I al damunt de tot hi poses el blat de moro rentat a raig d'aixeta i els daus de formatge.


  • Si vols, també hi pots posar ceba tendra tallada fineta.



Per acabar:


  • I ja està! Una amanida ràpida, fàcil i boníssima.




Truc:
  • L'enciam el poses a remullar perquè sigui més cruixent a l'hora de menjar-te'l. Ara, si el compres "de bossa", això t'ho pots estalviar.

Un altre dia pots fer:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada